Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

SRV myy osuu­ten­sa Fen­no­voi­mas­ta Ro­sa­tom-kon­ser­niin kuu­lu­val­le RAOS Voima Oy:lle

Hanhikivi 1 -voimalan työmaata Pyhäjoella tammikuun 2021 lopulla. Kuvassa pystytetään turbiinityöpajan ja asennustyöpajan runkoja. Työn alla on myös varastoalueita ja Fennovoiman uusi hallintorakennus.
Hanhikivi 1 -voimalan työmaata Pyhäjoella tammikuun 2021 lopulla. Kuvassa pystytetään turbiinityöpajan ja asennustyöpajan runkoja. Työn alla on myös varastoalueita ja Fennovoiman uusi hallintorakennus.
Kuva: Fennovoima

Rakennusyhtiö SRV myy osuutensa Fennovoimasta RAOS Voima Oy:lle. SRV tuli tytäryhtiönsä SRV Voima Oy:n kautta vuonna 2015 Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi ja antoi samalla rahoitussitoumuksen, joka vastasi 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoimasta.

– Oletetut rakentamisen projektinjohtotehtävät, jotka ovat olleet omistuksen perusteena, eivät ole toteutuneet, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola perustelee tiedotteessa päätöstä.

– Tämän seurauksena, vuonna 2015 allekirjoitettujen sopimusten tarkoittamalla tavalla, olemme päätyneet myymään osuutemme hankkeesta, Sipola lisää.

– Muiden Fennovoiman omistajien tavoin SRV ei ole suuri energiankäyttäjä tai energiayhtiö, vaan olemme vuonna 2015 lähteneet mukaan hankkeeseen nimenomaan rakentamisen liiketoiminnan näkökulmasta, Sipola toteaa.

SRV Voima Oy:n omistus siirtyy nyt tehdyssä sopimusjärjestelyssä Rosatom-konserniin kuuluvalle RAOS Voima Oy:lle. Omistuksesta irtaantuminen tukee SRV:n strategista tavoitetta velkaantuneisuuden alentamisessa ja Sijoittaminen-liiketoiminnan taseen keventämisessä.

Sopimusjärjestelyn voimaantulo edellyttää vielä työ- ja elinkeinoministeriön lupaa. Voimaantulon arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 aikana.