Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Kuvagalleria: Ve­ren­pu­nai­nen ja vio­let­ti hetki ikuis­tui lu­ki­joi­den ko­mei­siin kuviin

Luitko jo tämän: Oulun Nor­maa­li­kou­lun si­säil­maon­gel­mat ovat taas ta­pe­til­la, reh­to­rin mukaan koulu on jat­koa­jal­la

SRV myy osuu­ten­sa Fen­no­voi­mas­ta Ro­sa­tom-kon­ser­niin kuu­lu­val­le RAOS Voima Oy:lle

Hanhikivi 1 -voimalan työmaata Pyhäjoella tammikuun 2021 lopulla. Kuvassa pystytetään turbiinityöpajan ja asennustyöpajan runkoja. Työn alla on myös varastoalueita ja Fennovoiman uusi hallintorakennus.
Hanhikivi 1 -voimalan työmaata Pyhäjoella tammikuun 2021 lopulla. Kuvassa pystytetään turbiinityöpajan ja asennustyöpajan runkoja. Työn alla on myös varastoalueita ja Fennovoiman uusi hallintorakennus.
Kuva: Fennovoima

Rakennusyhtiö SRV myy osuutensa Fennovoimasta RAOS Voima Oy:lle. SRV tuli tytäryhtiönsä SRV Voima Oy:n kautta vuonna 2015 Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi ja antoi samalla rahoitussitoumuksen, joka vastasi 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoimasta.

– Oletetut rakentamisen projektinjohtotehtävät, jotka ovat olleet omistuksen perusteena, eivät ole toteutuneet, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola perustelee tiedotteessa päätöstä.

– Tämän seurauksena, vuonna 2015 allekirjoitettujen sopimusten tarkoittamalla tavalla, olemme päätyneet myymään osuutemme hankkeesta, Sipola lisää.

– Muiden Fennovoiman omistajien tavoin SRV ei ole suuri energiankäyttäjä tai energiayhtiö, vaan olemme vuonna 2015 lähteneet mukaan hankkeeseen nimenomaan rakentamisen liiketoiminnan näkökulmasta, Sipola toteaa.

SRV Voima Oy:n omistus siirtyy nyt tehdyssä sopimusjärjestelyssä Rosatom-konserniin kuuluvalle RAOS Voima Oy:lle. Omistuksesta irtaantuminen tukee SRV:n strategista tavoitetta velkaantuneisuuden alentamisessa ja Sijoittaminen-liiketoiminnan taseen keventämisessä.

Sopimusjärjestelyn voimaantulo edellyttää vielä työ- ja elinkeinoministeriön lupaa. Voimaantulon arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 aikana.