Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote kaipaa pe­rus­ta­son nä­ke­mys­tä – suo­rit­ta­va porras on se, joka huo­no­jen pää­tös­ten seu­rauk­se­na myy "ei oota”

Maassamme valmistellaan yhtä sosiaali- ja terveydenhuollon laajinta muutosta. Alueeltamme merkille pantavaa oli, että sote-työryhmissä ei ollut nimettynä yhtään jäsentä perustasolta eli suorittavasta portaasta.

Kunnallinen sote-organisaatio on moniportainen hierarkia. Organisaatiomuutokset sekä esihenkilöstön vaihtuvuus on jatkuvaa. Jatkuva muutos ”velloo” perustason yläpuolella, ja aikaa menee uuden kehittelyyn.

Perustasolta katsottuna muutokset ovat näyttäytyneet enimmäkseen hölmöläisten peiton jatkamiselta, kun olemassa olevaa tarpeeseen nähden riittämätöntä resurssia järjestellään uudestaan.

Perustason työntekijät ovat aitiopaikalla vuorovaikutuksessa palveluita tarvitsevien asiakkaiden kanssa. Perustason näkymä ja tuntuma on reaaliaikaista, mutta kuulluksi tuleminen ja vaikuttaminen on olematonta. Tunne erilaisiin henkilöstön kehittämispäiviin on tämän vuoksi turhautuneisuus.

"Perustason näkymä ja tuntuma on reaaliaikaista, mutta kuulluksi tuleminen ja vaikuttaminen on olematonta."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.