Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­seop­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Sota Uk­rai­nas­sa opettaa oma­va­rai­suut­ta, mutta so­vi­tel­ta­vaa ym­pä­ris­tö­asiois­sa yhä riittää – Panu Laturi: "Vih­reil­le ydin­voi­ma ei enää ole ab­so­luut­ti­nen no go -juttu"

Ydinvoima on nyt suositumpaa kuin koskaan, kun myös vihreissä lämmetään ajatukselle lisäydinvoimasta. Ex-työministeri Jari Lindströmin mielestä myös turve on syytä pitää huoltovarmuussyistä visusti mukana energiapaletissa.

Panu Laturi on säästänyt sähkölaskuissa pyykkäämällä yöaikaan. Hänen suosikkikahvilassaan Helsingin Töölössä on pesukone kahvilan asiakkaiden käytettävissä.
Panu Laturi on säästänyt sähkölaskuissa pyykkäämällä yöaikaan. Hänen suosikkikahvilassaan Helsingin Töölössä on pesukone kahvilan asiakkaiden käytettävissä.
Kuva: MAURI RATILAINEN
Vaalit

Arjen hinta, lämmitys ja liikkuminen pyörivät väsymättä ihmisten jokapäiväisissä puheissa. Arjen muuttuminen näkyy väistämättä myös eduskuntavaaleissa, kun sähkölaskuissa säästämisestä on tullut välttämättömyys.

Sähkön hinta näyttää huhtikuun vaaleissa päivänselvältä vaalikysymykseltä.

Syypää on Venäjä, jonka hyökkäys Ukrainaan nostaa energian hintaa kaikkialla Euroopassa. Hallitukset joutuvat ottamaan kansalaisten kurimuksen huomioon: ne jakavat nyt rahaa. Keskiviikkona pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus pääsi sopuun lakiehdotuksesta, joka koskee takautuvasti maksettavaa sähköhyvitystä ja sähkölaskujen maksuajan pidentämistä.

Hyvityksen kustannukset nousivat lopulta 400 miljoonasta eurosta 412 miljoonaan euroon. Hyvitys koskee kaikkia, jotka maksavat sähköstä yli 10 senttiä kilowattitunnilta. Tuen enimmäismäärä on 700 euroa kuukaudessa, ja omavastuu siitä on 90 euroa kuussa.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen selvitysmies, vihreiden ex-puoluesihteeri Panu Laturi epäilee, että kauan valtio ei enää huojennuksia jaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.