Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

So­siaa­li­ses­sa me­dias­sa jul­kais­tiin Li­min­kaa koskeva kou­lu-uh­kaus – poliisi ta­voit­ti uh­kauk­sen tekijän

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin viime yönä Liminkaa koskeva koulu-uhkausviesti, kerrotaan Limingan kunnan tiedotteessa.

Poliisi tavoitti uhkauksen tekijän yön aikana. Poliisin tekemän selvityksen mukaan uhkauksen toteutukselle ei löytynyt edellytyksiä.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

Limingan kunnan sivistysjohtaja Päivi Mäki kertoo, että uhkauksen tekijä on liminkalainen, mutta hän ei ole koulun oppilas. Uhkausviestin olivat havainneet Limingan lukion oppilaat, jotka välittivät tiedon rehtorille.

– Onneksi virkavalta ryhtyi selvittelemään tätä tuoreeltaan jo yöllä. Poliisin viesti uhkauksen toteuttamisen mahdollisuuksista oli onneksi rauhoittava, Mäki sanoo.

Tiedote asiasta on lähtenyt Wilman kautta koulun henkilökunnalle ja vanhemmille, ja se löytyy myös Limingan kunnan verkkosivuilta. Koulukuraattorit kertovat asiasta oppilaille heidän ikäkaudelleen sopivalla tavalla. Koulukuraattorit ja -psykologit tarjoavat halukkaille myös keskusteluapua.

Tässä vaiheessa ei Mäen mukaan ole tarvetta erilliselle tiedotustilaisuudelle. Maanantaina käydään rehtoreiden kanssa läpi koulujen kriisi- ja valmiussuunnitelmat.

– Tapaukset, joissa nuoren paha olo kanavoituu tällä tavalla, ovat aina pysäyttäviä ja huolestuttavia. Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti, ja olemme jo laittaneet etsivälle nuorisotyöntekijälle tästä tapauksesta viestiä. Toivomme, että voimme tukea uhkauksen tekijää, että hän pääsisi tällaisista toimintamalleista pois.

Päivitetty Päivi Mäen kommenteilla kello 11.53.