Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Tilaajille

Sol­diers of Odinin ker­ho­ti­lois­sa val­mis­te­tut polt­to­pul­lot hei­tet­tiin tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den tel­tal­le Oulun torilla – tekijä tuo­mit­tiin eh­dol­li­seen van­keu­teen ja kor­vauk­siin

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tekijän vaaran aiheuttamisen sijaan laittomasta uhkauksesta. Rasistinen motiivi oli oikeuden mielestä ilmeinen.

Oulun käräjäoikeus katsoi, että polttopullojen heittämisessä turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltalle oli kysymys laittomasta uhkauksesta.
Oulun käräjäoikeus katsoi, että polttopullojen heittämisessä turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltalle oli kysymys laittomasta uhkauksesta.
Kuva: Jarno Juuti

Oulun käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion tapauksessa, jossa Oulun kauppatorilla olleelle turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltalle heitettiin polttopulloja. Vuonna 1983 syntynyt mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta ja räjähderikoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän joutuu myös maksamaan asianomistajille tuhansien eurojen korvaukset.

Tapaus sattui huhtikuussa 2017. Syytteen mukaan mies suunnitteli iskun ja valmisti kolme polttopulloa Soldiers of Odinin kerhotiloissa laittamalla pulloihin bensiiniä ja tukkimalla pullojen suut rätillä. Mies otti autonsa kyytiin kolme tuntemattomaksi jäänyttä henkilöä ja ajoi kauppatorille, jossa miehet heittivät pullot lähelle mielenosoitustelttaa.