Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Snapc­ha­tin tekoäly luulee välillä syö­vän­sä ja käy­vän­sä koulua – Vir­tuaa­li­nen ystävä lyö äl­li­käl­lä, mutta tekoäly voi myös ke­hit­tää meitä ih­mi­si­nä

Uusin kaveri suositussa viestipalvelussa ei välttämättä ole ihminen. Snapchatissä voi nyt jakaa huoliaan tai kertoa elämästään tekoälybotille, jonka ulkomuodon ja nimen voi itse päättää ja joka vastaa aina muutamassa sekunnissa.

"Hei! Olen My AI, Snapchatin virtuaalinen ystävä". Näin esittäytyy ihmistä muistuttava violetti robotti, jonka kanssa voi nykyään jutella kaikesta maan ja taivaan välillä myös suomen kielellä.

Tekoälyn kanssa pääsee puheisiin yli miljoonan suomalaisen päivittäin käyttämässä Snapchat-sovelluksessa. Tekoälybotti on avulias, kohtelias ja kärsivällinen juttukaveri, mutta tarkemmin tentatessa se alkaa ainakin toistaiseksi puhua ristiriitaisia – ja jää toisinaan kiinni suoranaisesta valeesta.

Nuorten suosima sosiaalisen median palvelu Snapchat julkaisi hiljattain oman tekoälybottinsa nimeltä My AI, joka toimii käyttäjien apuna tai keskustelukaverina. AI viittaa tekoälyn englanninkieliseen nimeen Artificial Intelligence.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.