Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sit­rus­he­del­mis­tä syn­ty­vät talven vä­rik­käim­mät sa­laa­tit – tässä re­sep­tit kolmeen me­he­vään C-vi­ta­mii­ni­pom­miin, jotka si­säl­tä­vät yl­lä­tys­ma­ku­ja

Sitrushedelmien sesongin osuminen keskelle Suomen pimeintä talvea on kaikin puolin täydellinen ajoitus. Vitamiineja täynnä olevat raikkaat sitrukset tuovat kaivattua väriä talviseen ruokapöytään.

Kirpeät ja makeat sitrukset tuovat vaihtelua ruokapöytään. Katso myös pieni sitrussanasto, josta voit löytää uusia makuelämyksiä.
Kirpeät ja makeat sitrukset tuovat vaihtelua ruokapöytään. Katso myös pieni sitrussanasto, josta voit löytää uusia makuelämyksiä.
Kuva: Vilja Pursiainen

Sitrushedelmät tunnetaan korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan. Sen lisäksi niissä on paljon kalsiumia, kaliumia ja kuituja.

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka suojaa elimistöä hapettumiselta. Jo kaksi appelsiinia kattaa päivittäisen C-vitamiinin tarpeen.

Sitrukset kannattaa syödä raakoina, jolloin vitamiinit säilyvät parhaiten. Sen takia salaatit ovatkin mainioita sitrusten käyttöä ajatellen.

Salaatin voi rakentaa joko pelkistä sitruksista ja maustaa esimerkiksi mintulla ja toisella satokausiherkulla, granaattiomenan siemenillä.

Voit tehdä talvisen salaattipohjan myös suikaloidusta ja marinoidusta punakaalista sekä lehtikaalista. Sen seurana maistuvat veriappelsiini ja vuohenjuusto.

Myös fenkoli on nyt maukasta, ja se maistuu ihanalta makeaksi paahtuneena. Makeat mandariinit paahtuvat fenkolin seurassa. Kun lisäät vielä kirpakkaa punasalaattia ja burrata- tai mozzarella-juustoa, saat ylellisen ja helpon talvisen salaatin.

Karamellisoitua fenkolia, radicchiota, mandariineja ja burrataa

Kahdelle

3 fenkolia

6 mandariinia

½ pieni radicchio eli punasalaatti (voit korvata myös esimerkiksi rucolalla)

1 pallo mozzarellaa tai burrataa

oliiviöljyä

hunajaa

chilihiutaleita

suolaa 

mustapippuria

Huuhtele ja viipaloi fenkoli.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.