Sipilä puo­lus­taa aiet­taan antaa Kem­pe­leen-ko­tin­sa tur­va­pai­kan­ha­ki­ja­per­heen käyt­töön – "Heidän hen­ken­sä oli joka päivä uhat­tu­na"

Sipilän mukaan kritiikki on ollut hänelle henkilökohtaista. Hänen mukaansa turvapaikkaa hakeva lapsiperhe oli tulossa asumaan Kempeleessä sijaitsevaan taloon, koska he olivat joutuneet vainon kohteeksi.

Pääministeri Juha Sipilä puolustaa syksyllä 2015 ilmoitustaan antaa talonsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi.
Pääministeri Juha Sipilä puolustaa syksyllä 2015 ilmoitustaan antaa talonsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä puolustaa syksyn 2015 ilmoitustaan antaa talonsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi.

Keskustan vaalistartissa puhunut Sipilä on saanut tästä aikeesta runsaasti kritiikkiä.

– Se oli kuulemma kutsu kaikkien tulla tänne, pääministeri sanoi.

Sipilän mukaan kritiikki on ollut hänelle henkilökohtaista. Hänen mukaansa turvapaikkaa hakeva lapsiperhe oli tulossa asumaan Kempeleessä sijaitsevaan taloon, koska se oli joutuneet vainon kohteeksi, koska perheenjäsenet olivat kristittyjä muslimimaassa, ja he olivat auttaneet länsimaisia kehitysaputyöntekijöitä.

– Heidän henkensä oli lopulta joka päivä uhattuna, myös niiden pienten.

Sipilän mukaan ilmapiiri Suomessa muuttui niin rajuksi, että perheen henki olisi ollut uhattuna Sipilän Kempeleen-kodissa. Näin talon antaminen turvapaikanhakijoiden asumukseksi jäi aikeeksi.

– Perhe on nyt turvassa, ja se on pääasia.

Pääministeri otti puheessaan kantaa Oulussa ilmenneisiin seksuaalirikoksiin, joiden takana on ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Hänen mukaansa turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjiä ei Suomeen kaivata – ei myöskään rikollisia.

– Tuomitaan ja sen jälkeen täältä pihalle.

Sipilä myönsi, että vuonna 2015 maahanmuutto ei ollut kenenkään hallinnassa sen paremmin Suomessa kuin muuallakaan Euroopassa. Sipilä kuitenkin totesi, että tämän jälkeen on tehty toimenpiteitä, jotka ovat auttaneet.

– Suomeen tulee turvapaikanhakijoita saman verran kuin tuli noin kymmenen vuotta sitten, noin 3000-4000 vuodessa.

Lue myös: Pääministeri Sipilä vaatii tuottajahintojen nousua