Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Sii­vous- ja kiin­teis­tö­pal­ve­lu­alan lakot pe­ruun­tu­vat – PAM hy­väk­syi val­ta­kun­nan­so­vit­te­li­jan eh­do­tuk­sen uudeksi työ­eh­to­so­pi­muk­sek­si

Palvelualojen ammattiliitto PAMin siivous- ja kiinteistöpalvelualalle ilmoittamat lakot ja ylityö- ja vuoronvaihtokielto peruuntuvat. PAMin hallitus hyväksyi valtakunnansovittelijan sunnuntaina antaman sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualan uudeksi työehtosopimukseksi.

Sovintoehdotuksen mukaan siivoojien ja kiinteistönhoitajien palkkoja ja lisiä korotetaan kahdella prosentilla 1. kesäkuuta alkaen. Toisen vuoden palkankorotuksista sovitaan 15. tammikuuta 2023 mennessä.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kertoo liiton tiedotteessa, että edistyminen likipitäen kaikissa tärkeissä asioissa sai arvion kääntymään myönteisen puolelle ja hyväksymään sovintoesityksen.

– Juuri minkään muunkaan alan neuvotteluissa ei ole saatu PAMin ratkaisua parempia palkankorotuksia. Se, että palkkaratkaisu on vain yhdelle vuodelle, on tässä inflaatiotilanteessa hyvä. Se antaa mahdollisuuden arvioida tilanne tammikuun puolivälissä, Rönni-Sällinen toteaa.

Koko työehtosopimus voidaan irtisanoa, jos palkkaratkaisusta ei löydy sopua tammikuussa.

PAMin mukaan muun muassa osa-aikaisten työntekijöiden toteutuneen työajan tarkastelujärjestelmä parani ratkaisussa.

– On selvää, että kiinteistöpalvelualan työehdoissa on vielä parannettavaa, mutta nyt päästiin kuitenkin eteenpäin isossa osassa asioita. Ylityökielto, lakon uhka ja jäsenten aktiivisuus toimi, Rönni-Sällinen toteaa.