Pekingin olympialaiset: Katso ki­sa­oh­jel­ma tästä

SSAB: Raa­hes­sa saatiin kai­vat­tu päätös: te­räs­teh­das jatkaa

Sii­lo­tien va­ras­to­hal­lis­ta on tullut pe­las­tus­lai­tok­sel­le oikea mur­heenk­ryy­ni – jälleen il­ki­val­tai­ses­ti sy­ty­tet­ty palo Oulun Top­pi­las­sa

Suuren hallin sisällä on sinne vuosien saatossa kertynyttä rakennusjätettä.

Lukija lähetti Kalevalle tämän kuvan toukokuussa 2019. Tuolloin Siilotien palosta levisi savua ympäristöön.
Lukija lähetti Kalevalle tämän kuvan toukokuussa 2019. Tuolloin Siilotien palosta levisi savua ympäristöön.
Kuva: Lukija

Toppilan Siilotiellä sijaitsevasta varastohallista on tullut pelastuslaitokselle murheenkryyni, joka juoksuttaa paikalle tuon tuosta. Suuren hallin sisällä on sinne vuosien saatossa kertynyttä rakennusjätettä.

Tiistaina iltapäivällä hallissa sytytettiin jälleen kerran ilmeisesti ilkivaltaisesti paperia, puutavaraa ja autonrengas. Pelastuslaitos sai palon sammutettua eikä merkittäviä vahinkoja päässyt syntymään.

– Soisi sen loppuvan, toteaa päivystyvä palomestari Kimmo Virkkala Kalevalle.

Edellisen kerran pelastuslaitos sai hälytyksen samaan paikkaan sunnuntaina. Tuolloin tulessa oli trukkilavoja. Hälytys tuli suurena rakennuspalona ja paikalle riensi 12 pelastuslaitoksen yksikköä. Lavat oli todennäköisesti sytytetty palamaan.

Eivätkä tapaukset lopu siihen. Samaan kohteeseen palokunta on kiirehtinyt lukuisia kertoja pitkin talvea ja kevättä. Esimerkiksi kolme viikkoa sitten pelastuslaitos sai hälytyksen yöllä kello kolmelta. Tuolloin ohikulkija oli havainnut, että varastorakennuksen yläosasta tulee savua.

Kun pelastajat pääsivät paikalle, rakennus oli täynnä savua. Myös ympäristöön levisi savua.

Samaa kirmaamista samaan palopaikkaan on jatkunut jo ainakin yli vuoden.

Esimerkiksi viime vuoden toukokuussa rakennuksesta levisi ympäristöön savua, kun tuleen oli mitä ilmeisemmin tahallaan tuikattu muovipohjaisia eristeitä ja puumateriaalia.

Tuolloin vuorossa ollut päivystävä palomestari Marko Hottinen huomautti Kalevalle, että rakennuksessa on vaarallisia paikkoja, joihin voi jäädä pinteeseen, kun rakennukseen syntyy savua. Eksymisen mahdollisuus on todellinen.