Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Sii­ka­joel­la ja Li­min­gas­sa uu­si­taan säh­kö­verk­koa tuu­li­voi­man liit­tä­mi­sek­si, ra­ken­ta­mis­työt alkavat syk­syl­lä

Fingrid tiedottaa uudistavansa sähköverkkoa Limingan ja Siikajoen alueella, jotta kantaverkkoon voidaan liittää entistä enemmän tuulivoimaa.

Siikajoella sijaitsevalle sähköasemalle on liittymässä noin 300 megawattia tuulivoimaa jo liitetyn 300 megawatin lisäksi. Tiedotteen mukaan merkittävä osa Suomen kasvavasta tuulivoimasta sijoittuu länsirannikolle ja sen pohjoisiin osiin.

Tuotannon siirtäminen kulutukseen vaatii kantaverkon vahvistamista Siikajoelta pohjoiseen. Noin 27 kilometriä pitkä ikääntynyt voimajohto uusitaan sähkönsiirtokyvyltään noin kaksi kertaa vahvemmalla voimajohdolla. Samalla pylväät uusitaan puupylväistä vahvemmiksi teräspylväiksi.

Maastotutkimukset ja yleissuunnittelu valmistuvat tämän vuoden aikana. Rakentaminen alkaa syksyllä ja käyttöönotto tapahtuu vuoden 2024 lopussa.