Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Sauli Nii­nis­tön vii­toit­ta­man tien jat­ka­jak­si tulee saada saman mit­ta­kaa­van henkilö

Mihinkä on suomalainen järki kadonnut? Emmekö tajua mihinkä olemme menossa: lakkoilu ja rakentavien ehdotusten vastustaminen ei todellakaan luo positiivista lopputulosta.

Hyvinvointivaltion rajoja koetellaan. Terveyspalvelut ontuvat, odotusajat ovat pidentyneet kohtuuttomiksi niin, että palveluja on helpompi hakea ulkomailta – näin ei voi jatkua! Siksi on tehtävä oikeita valintoja parhaiden päättäjien saamiseksi vastuullisiin virkoihin.

Yksi tärkeimmistä lähiajan valinnoista on tietysti sopivan presidentin löytäminen ehdokkaiksi asettuneiden kandidaattien joukosta. Nykyisessä epävakaassa maailmantilanteessa on äärimmäisen ratkaisevaa henkilön päättäväisyys, rohkeus tuoda esille epäkohdat ja puuttua niihin lujalla otteella – samalla kuitenkin hyväksyen erilaisia näkökantoja loukkaamatta ketään.

"Siksi on tehtävä oikeita valintoja parhaiden päättäjien saamiseksi vastuullisiin virkoihin."

Tulevan presidentin tärkeimpinä ominaisuuksina voidaan syystäkin pitää esikuvallisuutta, kansainvälisten kontaktien hallitsemista, vastuullisuutta ja tasapuolisuutta ketään syrjimättä. Presidentti Sauli Niinistön viitoittaman tien jatkajaksi tulee saada saman mittakaavan henkilö – nämä kriteerit täyttyvät mielestäni parhaiten valitsemalla tulevaksi presidentiksemme professori Alexander Stubb!

Ralf Valkeapää

Loviisa