vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

San­gin­joen luon­non­suo­je­lu­alueen ra­ken­nus­työt kil­pai­lu­te­taan – Lop­pu­laan saadaan 800-met­ri­nen es­tee­tön elä­mys­pol­ku

Sanginjoella Korpilammen kierroksen pitkokset on juuri uusittu.
Sanginjoella Korpilammen kierroksen pitkokset on juuri uusittu.
Kuva: Ulla Matturi

Metsähallituksen Luontopalvelut kilpailuttaa Sanginjoen luonnonsuojelualueen laajan rakennushankkeen. Kyseessä on luontomatkailukohteen ja lähivirkistysalueen perusteellinen kehittäminen muun muassa uusimalla reittejä, pysäköintialueita, taukopaikkoja ja opastusta.

Urakkaan sisältyy uusien reittien ja pysäköintialueiden toteutus, elämyspolun toimintapisteiden rakentaminen, taukopaikkojen rakenteiden uusiminen sekä koko alueen maastoviitoitukset ja maantieopastukset kohteelle. Urakan tarjouspyyntö on kaikille avoinna ja löytyy julkisten hankintojen Hilma-järjestelmästä.

Yksi keskeisimmistä kehittämisen tavoitteista on tehdä luonnonsuojelualueesta ympäristökasvatuksen ja yhdenvertaisuuden esimerkkikohde. Alueen kehittämisen päätavoitteisiin kuuluu myös asiakasturvallisuuden parantaminen.

Ympäristökasvatuksen ja yhdenvertaisuuden toteuttaminen huomioidaan useissa kohdissa ja konkreettinen esimerkki tästä on Korpikoskelle Sanginjoen rantaan rakennettava nykyistä paremmin varusteltu taukopaikka, joka on mahdollista varata käyttöön.

Loppulaan puolestaan tulee esteetön, suuntaansa 800 metriä pitkä elämyspolku, jonka sisältö kuvailutulkataan. Elämyspolulla esitellään Sanginjoen luontoa kahdeksalla toimintapisteellä perehtymällä alueen metsään ja sen eliöihin.

Sanginjoen taukopaikat rakennetaan jo suunnitellun uuden ilmeen mukaisesti ja alueen kasvavia käyntimääriä vastaavaksi.

Sadinkosken taukopaikasta Sanginjoen varressa ja Isokankaan taukopaikasta Isonkankaanjärven rannalla tehdään esteettömiä ja molemmille taukopaikoille pääsee uusilta pysäköintialueilta esteetöntä reittiä pitkin. Uudet taukopaikat mahdollistavat tulenteon myös maastopalovaroituksen aikaan, sillä tulisijat sijaitsevat hormillisissa katoksissa.