Uimataito: Korona ai­heut­ti rajun not­kah­duk­sen lasten ui­ma­tai­toon ja nyt pe­lä­tään ener­gia­tal­koi­den vai­ku­tus­ta

Jääkiekko: Kärpät sai run­saas­ti tu­liai­sia Ville Koi­vu­sen hat­tu­temp­pu­näy­tök­ses­tä

Sisäilmaongelmat: Oulun Nor­maa­li­kou­lun si­säil­maon­gel­mat ovat taas ta­pe­til­la, reh­to­rin mukaan koulu on jat­koa­jal­la

Saksan tul­vis­sa jo yli 80 uhria, 1300 ihmistä ta­voit­ta­mat­to­mis­sa – "Pel­kään, että näemme ka­tast­ro­fin koko laa­juu­den vasta lä­hi­päi­vi­nä"

Auto liikkui tulvavesien mukana Saksan Bad Neuenahrissa 15.heinäkuuta.
Auto liikkui tulvavesien mukana Saksan Bad Neuenahrissa 15.heinäkuuta.
Kuva: CONSTANTIN ZINN

Saksan länsiosassa tulvissa kuolleiden määrä on noussut jo ainakin 81:een, ilmoittivat Saksan viranomaiset.

Naapurimaa Belgiassa tulvissa on kuollut tuoreimpien tietojen mukaan ainakin 12 ihmistä.

Muun muassa saksalaislehti Bild kertoo, että Saksan lounaisosassa sijaitsevassa Ahrweilerin piirikunnassa ei ole tietoa noin 1 300 ihmisen olinpaikasta. Saksalaismedia Deutsche Welle arvioi, että ihmisiin ei mahdollisesti ole saatu yhteyttä verkkoyhteyksien katkeamisen takia.

Saksassa noin 15 000 ihmistä pelastuslaitoksilta, poliisista ja armeijasta on ollut erilaisissa tehtävissä pahimmilla tulva-alueilla. Maassa on järjestetty laajoja evakuointeja.

– Joillakin alueilla emme ole nähneet näin paljon sadetta kertaakaan sadan vuoden aikana, meteorologi Andreas Friedrich kertoi CNN:lle.

Saksan Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin osavaltioissa noin 200 000 ihmistä oli torstaina ilman sähköjä. Belgian Valloniassa sähköttä oli ainakin 21 000 taloutta.

Sääennusteiden mukaan läntiseen Eurooppaan on tänään luvassa lisää rankkasateita.

Kuva tulvatuhoista Theuxin kaupungissa Belgiassa.
Kuva tulvatuhoista Theuxin kaupungissa Belgiassa.
Kuva: STEPHANIE LECOCQ

"Pelkään, että näemme katastrofin koko laajuuden vasta lähipäivinä"

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ollut torstaina vierailulla Yhdysvaltain pääkaupunki Washingtonissa. Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin kanssa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Merkel esitti huolen, että katastrofaalinen tilanne tulee pahenemaan tulevina päivinä.

– Pelkään, että näemme katastrofin koko laajuuden vasta lähipäivinä, Merkel sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Liittokansleri sanoi maan hallinnon tekevän kaikkensa auttaakseen ihmisiä vaikeassa tilanteessa.

Biden ilmaisi osanottonsa tulvista kärsineille.

Rajut sateet ovat koetelleet myös Hollantia ja Luxemburgia sekä Ranskan koillisosia.

– Sademäärä, jonka näemme nyt, liittyy todennäköisesti ilmastonmuutokseen, mikä tekee kovimmista sateista vielä äärimmäisempiä. Lämpötilat nousevat, joten tämän tyyppisiä tilanteita voidaan odottaa enemmän, taustoitti Tukholman yliopiston globaalien ilmastomallien asiantuntija Gunilla Svensson Ruotsin uutistoimistolle TT:lle.

Juttua päivitetty 16.7. klo 12.32 tuoreimmilla tiedoilla.