Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Saksa kiilaa nyt li­sä­ai­kaa polt­to­moot­to­reil­le, eikä vä­hä­pääs­töi­siä polt­to­ai­nei­ta pi­dä­kään tuupata mark­ki­noil­ta

EU oli työntämässä Euroopan teiltä ulos muut kuin sähköautot – kunnes Saksa päätti asettua vastahankaan. Unionin linjaus oli hätäinen. Olennaista on päästöjen pudotus, ei itse käyttövoima. Mutta kahdella kaistalla ajelussakin voi olla riskinsä.

Viime vuonna uudet henkilöautot tekivät Suomessa kauppansa kehnosti, eikä tästä vuodesta ehkä tule parempaa. Talouteen on hiipinyt uutta epävarmuutta.

Moni myös viivyttää hankintapäätöstä asian mutkikkuuden takia. Pitäisi osata päättää ajokin sopivin käyttövoima. Eri vaihtoehtojen jälleenmyyntiarvotkin askarruttavat. Aiemmin pohdinta tehtiin vain bensiinin ja dieselin väliltä.

Täyssähköautot tekevät nyt tuloaan, mutta niiden hankintahinnat ovat yhä kiusallisen korkeita. Monet myös vieroksuvat sähköajokkeja Suomen kylmien talvien ja pitkien etäisyyksien takia. Polttomoottoreilla ajaa pitempään pysähtymättä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.