Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sää hellii Haa­pa­ve­si Folk Music Fes­ti­va­lia, ja myös reg­gae­ta on ta­pah­tu­mas­sa saatu kuulla – "Ti­lan­ne olisi voinut olla toi­sen­lai­nen­kin"

Ainoita takaiskuja on ollut Haapaveden kirkon urkujen kärsiminen lämpöaallosta. Kirkkokonserttia varten on kuitenkin saatu lainasoitin Nivalan musiikkiopistosta.

Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellinen johtaja Teija Niku buukkasi tällä kertaa pääasiassa jo viime kesäksi kaavailtuja kotimaisia esiintyjiä.
Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellinen johtaja Teija Niku buukkasi tällä kertaa pääasiassa jo viime kesäksi kaavailtuja kotimaisia esiintyjiä.
Kuva: Anssi Juntto

Meänkielistä reggaeta esittävän The Meänland -yhtyeen laulajan Adam Huuvan alkuspiikin vitsi ei saanut vastakaikua Haapavesi Folk Music Festivalin yleisöltä. Setin ensimmäinen kappale, Vaphauen laulu -nimen saanut käännös Bob Marleyn Redemption Songista jäi sekin vielä molemminpuoliseksi tunnusteluksi.

Toinen Marley-laina Länsmannin ammuin (I Shot The Sheriff) kuitenkin vapautti tunnelman ja jumitti innokkaimmat lavan eteen tanssimaan. The Meänlandin omassa Akka huutaa ja pauhaa -hitissä yleisö myös lauloi omat osuutensa.

Folkin torstain pääesiintyjän slotti oli alkujaan varattu Raappanalle, joka joutui jättämään tapahtuman väliin. Kesältä oli peruttu niin monia festivaaleja, että reggae-artisti ei pystynyt järjestämään Haapavedelle yhtä keikkaa varten sellaista pakettia kuin häneltä oli tilattu. Asia varmistui lopullisesti vasta juhannusaattona.

– Sunnuntaina rupesin katselemaan netistä, keitä Suomessa tällä hetkellä kiertää ja missä, ja huomasin The Meänlandin, festivaalin taiteellinen johtaja Teija Niku kertoo.

– Se oli luonteva valinta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.