Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­ko­te­kriit­ti­set jäävät mar­gi­naa­liin Oulun seudun us­kon­nol­li­sis­sa yh­tei­söis­sä – Li­min­gas­sa les­ta­dio­lais­joh­to kan­nus­taa ro­ko­tuk­siin, mutta kriit­ti­siä­kin ääniä kuuluu

Kaleva kysyi Oulun seudun vanhoillislestadiolaisilta, helluntailaisilta ja Jehovan todistajilta, onko niiden piirissä havaittavissa rokotekriittisyyttä. Tutkijan mukaan uskonnolliset perusteet eivät selitä läheskään kaikkea kriittisyyttä.

Limingan vanhoillislestadiolaisten piirissä esiintyy jonkin verran rokotekriittisyyttä.

Rokotekriittiset eivät kuitenkaan saa seurakunnassa merkittävää äänenpainoa, eikä asiassa voida vetää suoraan yhteyttä Limingan muuta maakuntaa korkeampiin koronalukuihin. Näin arvioi Limingan rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jari Tuunanen.

Limingan koronailmaantuvuus on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden lukujen mukaan Pohjois-Pohjanmaan kärkeä ja vastaavasti rokotekattavuus laahaa alle maakunnan keskiarvon.

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala arvioi Kalevan haastattelussa 24. marraskuuta, että kunnassa on jossain määrin rokotevastaisuutta ja että se on yksi selittävä tekijä muuta maakuntaa hitaammin nousevan rokotekattavuuden taustalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.