Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Rek­ka­las­til­li­nen hoi­to­tar­vik­kei­ta lähtee lah­joi­tuk­se­na Uk­rai­naan – Yri­tys­ten yh­teis­apua koor­di­noi Pamark Oy, jonka toi­mi­tus­joh­ta­ja on ou­lu­lai­nen Minna Åman-Toi­vio

30 lavalle on pakattu muun muassa hanskoja, palovammatuotteita ja ensisiteitä, tarpeistolistat on laadittu Ukrainassa.

Yritykset ovat yhdistäneet voimansa lahjoittaakseen hoitotarvikkeita Suomesta Ukrainaan. Esimerkiksi koronatestejäkin välittävän Pamark Group Oy:n oululainen toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio kertoo, että lähdössä on rekkalastillinen ensihoitotuotteita sekä kenttäolosuhteita että sairaaloja varten.

Liki 200 000 euron avustuskuormaa varten on koottu 30 lavallista muun muassa kertakäyttöisiä hanskoja, haavanhoitotuotteita, ruiskuja ja neuloja, palovammatuotteita, ensisiteitä ja tuennan välineitä sekä päivystyksessä käytettyjä Triage-potilasluokittelutarvikkeita.

Tavaralähetys, jonka takana on jo kymmenkunta yritystä, kuljetetaan varoksi useassa osassa. Autot merkitään punaisella ristillä, jotta ne eivät jumittuisi jonoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.