Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Reilut 130 kul­jet­ta­jaa kärähti yli­no­peuk­sis­ta Oulun po­lii­si­lai­tok­sen val­von­ta­vii­kol­la – Lu­mi­joel­la kaa­hat­tiin tutkaan yli satasta taa­ja­ma-alueel­la

Poliisi toteutti viikon aikana valvontaiskun myös Reisjärvelle, josta oli tullut virkavallalle erikseen pyyntöjä nopeuksien valvomiseksi.

Oulun poliisilaitoksen alueella jäi viime viikon tehovalvonnassa kiinni ylinopeudesta kaikkiaan 132 kuljettajaa. Poliisin mukaan luvussa ovat mukana sekä lievät että törkeät ylinopeudet.

– Valvontaa toteutettiin kaikkina vuorokauden aikoina sekä näkyvänä valvontana että poliisin tunnuksettomilla ajoneuvoilla. Valvontajakso oli osa ROADPOL:n Operation Speed -valvontaa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Valvontaviikolla voimat keskitettiin etenkin pääteille. Tarkoituksena oli paljastaa törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset.

Poliisin mukaan liikennettä oli viikon aikana melko vähän ja kuljettajat huomioivat tien päällä ajo-olosuhteet ja valtaosa osasi sovittaa nopeutensa oikeaksi.

Lumijoentiellä kirjattiin valvonnan aikana erittäin kova ylinopeus taajama-alueella, kun viidenkympin alueella autoillut kaahasi tutkaan 102 kilometriä tunnissa.

Poliisi toteutti viikon aikana valvontaiskun myös Reisjärvelle, josta oli tullut virkavallalle erikseen pyyntöjä nopeuksien valvomiseksi.

– Valvontapyynnössä todettiin erityisesti, että Reisjärven suunnalla ajetaan aamutuimaan varsin reippaasti. Poliisi suorittikin täsmäiskun alueelle nopeusvalvontaviikon teeman puitteissa ja tuloksena oli kaksi liikenneturvallisuudesta piittaamattomuutta, jonka perusteella kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Näin kävi myös yhdelle kuljettajalle Nivalassa, poliisi tiedottaa.

Myös Suomussalmen suunnalla teiden kuivuttua kaasujalka oli osalla autoilijoista painaa ja nopeuksien havaittiin kasvaneen. Laittoman puolelle menneistä nopeuksista annettiin muutamia sakkoja ja liikennevirhemaksuja. Suurin ylitys oli 140 kilometrin tuntinopeus satasen rajoitusalueella.

Valvontaviikolla Oulun poliisilaitoksen alueilla mitattujen ylinopeuksien jakauma:

  • Oulun kenttäjohtoalue: 68 ylinopeutta.
  • Koillismaa: 20 tapausta.
  • Jokilaaksojen alue: 26 tapausta.
  •  Kainuu: 18 tapausta.
Lähde: Oulun poliisilaitos