Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­sil­le luvassa ke­ven­nyk­siä koko maahan – hal­li­tuk­sel­ta odo­te­taan pää­tös­tä ensi vii­kol­la

Valtaosassa Suomea aukiolosäädökset helpottaisivat jälleen tunnilla.

Sote-ministerityöryhmä ehdottaa ravintoloita koskevien koronarajoitusten höllentämistä koko maassa.

Ehdotuksen mukaan epidemian perustasolla eli valtaosassa Suomea ravintoloiden anniskelua ja aukioloa tulisi jatkaa tunnilla. Anniskelu olisi tällöin sallittu kello 01:een asti ja aukiolo tunnin tätä pidempään.

Perustasoilla voitaisiin esityksen mukaan luopua myös istuma- ja pöytäpaikkavaatimuksesta ulkona tapahtuvassa ravitsemistoiminnassa, mikä sosiaali- ja terveysministeriön mukaan mahdollistaisi erityisesti yleisötapahtumissa tapahtuvaa ravintolatoimintaa.

Lisäksi perustason ja kiihtymisvaiheen alueilta poistettaisiin karaoken esittämisen ja tanssimisen kieltävä säännös.

Pahimmilla eli leviämisvaiheessa olevilla epidemia-alueilla anniskelua ja aukioloa pidennettäisiin tunnilla niissä ravintoloissa, joiden pääasiallisena tarkoituksena on muu kuin alkoholin tarjoilu. Anniskelu olisi niissä tällöin sallittu iltakahdeksaan asti ja aukiolo iltayhdeksään. Muutos ei vaikuttaisi baareihin, jotka edelleen joutuisivat lopettamaan anniskelun iltakuudelta ja sulkeutumaan tunti sen jälkeen.

Epidemian leviämisvaiheessa ovat Uusimaa, Keski-Pohjanmaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme. Kiihtymisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso. Muu Suomi on määritelty perustason alueeksi.

Esityksestä tiedottaneen sosiaali- ja terveysministeriön mukaan hallituksen on tarkoitus päättää asiasta mahdollisimman nopeasti ensi viikolla.