Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Rauha Uk­rai­naan neu­vo­tel­len

Kiina teki aloitteen rauhanneuvotteluista Ukrainan sodassa. Se oli ensimmäinen valtion virallinen esitys neuvotteluista, joilla haettaisiin ratkaisu sodan lopettamiseksi ja pysyvään rauhaan Ukrainassa. Tuo rauhanaloite ei tarkoita tietenkään sitä, että rauhansopimus tehtäisiin Kiinan tai muiden maiden ehdoilla, vaan haettaisiin neuvottelutulos nyt eikä kymmenen vuoden päästä.

Jokainen itsenäisesti ajatteleva ihminen ymmärtää, että tilanteessa, jossa Venäjä on hyökännyt suurilla sotavoimilla ja Ukraina vastaa siihen Naton asearsenaalilla ja kaikella muulla Nato-maiden tuella, tuo sota ei lopu koskaan muuten kuin osapuolten rauhanneuvotteluilla, ja siihen tarvittaneen mukaa myös USA:n Nato-hyväksyntä. Mutta USA tyrmäsi nuo rauhanneuvottelut, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sotaa pitää jatkaa niin kauan, että hävinnyt antautuu.

Tietysti USA:lle on vastenmielistä myös se, että Kiina teki tuon aloitteen. Ja Suomen Nato-akselin valtaapitävät ovat samaa mieltä USA:n kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.