Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni

Ra­sis­mi­syy­tök­set eivät kuulu po­li­tii­kan kep­pi­he­vo­sek­si

Riman nostaminen Suomen kansalaisuuden saamiseksi, työperäisen maahanmuuton tulorajan korotus 1 600 euroon tai sosiaaliturvan sitominen kotoutumishalukkuuteen – näillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Oulusta.
Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Oulusta.

Olet varmasti pannut merkille, kuinka vasemmistopuolueiden edustajat ovat vuosien mittaan olleet syvästi huolissaan monien sellaisten maiden politiikasta, joissa demokraattisesti valitut valtaapitävät ovat edustaneet vasemmistoideologiaan sopimatonta maailmankuvaa. Osin huolet ovat olleet ihan aiheellisiakin.

Mutta oletko huomannut, että samat tahot olisivat olleet huolissaan Suomen lähimpien kumppanien, Pohjoismaiden, rasistisesta maahanmuuttopolitiikasta? Luultavasti et ole, eikä ihme. Sitä ei nimittäin ole ollut nähtävissä.

Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että pohjoismainen maahanmuuttopolitiikka ei ole rasistista. Tähän samaan linjaan ollaan vihdoin siirtämässä Suomenkin maahanmuuttopolitiikkaa, kiitos hallitusohjelman, joka ajaa läpi historialliset muuttoliikkeen tiukennukset.

Mutta kun viime viikolla eduskunnassa käytiin tuntien mittainen rasismikeskustelu hallituksen tiedonantoon liittyen, vasemmistopuolueissa keskityttiin tiedonannon perkaamisen sijaan maalaamaan hallitusohjelmasta rasistista. On itsestään selvää, että eduskunnan enemmistön hyväksymä ohjelma ei sitä ole.

Riman nostaminen Suomen kansalaisuuden saamiseksi, työperäisen maahanmuuton tulorajan korotus 1 600 euroon tai sosiaaliturvan sitominen kotoutumishalukkuuteen – näillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Eikä millään muillakaan niillä kymmenillä muuttoliikettä koskevilla hallitusohjelman kirjauksilla.

Päinvastoin ne osaltaan torjuvat rasismia. Kun hallitus sulkee ovia sellaiselta muuttoliikkeeltä, jossa tulijoilla ei ole kykyä tai halua kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan, tai tulla toimeen omalla työnteollaan, maahanmuuton lieveilmiöt vähenevät. Se on tehokas keino ennakkoluulojen, myös rasismin, hälventämisessä.

Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista ei pitäisi hallitusohjelman maahanmuutto-osiota rasistisena. Suosittelen sen lukemista kaikille. Silloin paljastuu, että oppositio käyttää vakavaa syytöstä vain politiikkansa edistämiseen. Termin tahallinen sumentaminen ei tee palvelusta rasisminvastaiselle työlle.

Ei siis ole vailla pohjaa ajatus, että vasemmistopuolueet ovat valmiita vaihtokauppaan, jossa tehokkaampi rasismin vähentäminen vaihdetaan hieman korkeamman gallupkannatuksen tavoitteluun. Ja nämä samat puolueet syyttävät perussuomalaisia siitä, ettemme ottaisi rasismia riittävän tosissaan.

On olemassa tietysti sekin mahdollisuus, että vasemmistopuolueet eivät ymmärrä keppihevostelullaan inflatoivansa rasismin merkitystä. Niin tai näin, kovin mairittelevaa kuvaa tämä näytös ei opposition alkutaipaleesta jätä.

Kirjoittaja on perussuomalaisten kansanedustaja Oulusta.