Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ra­port­ti: Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­det pi­lan­neet suo­lis­to­bak­tee­rit saat­toi­vat tulla Mus­ta­sal­mes­ta – ”Pääs­tö­jen lähde on edel­leen mys­tee­ri”

Viime kesänä hyvä tuulionni säästi Nallikarin uimarannan jätevesipäästöltä. Tuore selvitys kohdistaa huomion Mustasalmeen.

Oulun Nallikarin uimarannan vedenlaatu riippuu kesän aikana hallitsevista tuulensuunnista, ja yksi keskeinen uimaveden laatua uhkaava tekijä on rannan eteläpuolelle laskeva Mustasalmi. Tiedot ovat raportista, joka piirtää aiempaa tarkemman kuvan Nallikarin uimaveden laatuun vaikuttavista tekijöistä.

Uimakielto kaupungin ykkösrannalla keskellä hellejaksoa pilaa niin turistin kuin paikallisen lomailijankin rantapäivät. Uhkakuva toteutui kahteen otteeseen kesällä 2022, jolloin vedessä todettiin toimenpiderajat ylittäviä määriä suolistoperäisiä bakteereita.

Tuolloin uimaveden likaajaksi epäiltiin niin jätevedenpuhdistamoa ja teollisuutta kuin koiria, uimareita ja veneitäkin. Saastumisen syytä ei kuitenkaan löytynyt, ja asian tutkimista jatkettiin kesäkaudella 2023. Oulun kaupunki tiedotti tehdyn selvityksen pohjalta hiljattain, että kaupunki tekee toimia ja jatkaa selvityksiä Nallikarin uimaveden laadun varmistamiseksi.

Nallikarin uimarannan vesi ei kelvannut uimiseen kohonneiden bakteeripitoisuuksien vuoksi kesäkuussa 2022.
Nallikarin uimarannan vesi ei kelvannut uimiseen kohonneiden bakteeripitoisuuksien vuoksi kesäkuussa 2022.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.