Retkeily: Na­pa­pii­rin ret­kei­ly­alue sai al­kun­sa, kun erä­mai­nen alue löytyi Ne­los­tien tun­tu­mas­ta

Vanhat kuvat: Jou­lu­kuus­sa 2002 Oulussa lois­ti­vat tier­na­täh­det ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: "Oulun Höyh­tyäl­le en saanut na­vet­taa, täällä kor­ves­sa olen nyt on­nel­li­nen" – Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea emäntä

Ranuan opis­to­seu­rat voivat näkyä Oulun seudun lii­ken­tees­sä lop­pu­vii­kon aikana – liik­keel­lä paljon asun­to­au­to­ja ja -vau­nu­ja

Ranuan opistoseurat vuonna 2019, kun seurat järjestettiin paikan päällä edellisen kerran.
Ranuan opistoseurat vuonna 2019, kun seurat järjestettiin paikan päällä edellisen kerran.
Kuva: Ranuan kr. opisto

Ranuan opistoseurat järjestetään kahden vuoden koronatauon jälkeen paikan päällä.

Ranuan kristillisen kansanopiston alueella järjestettävä vanhoillislestadiolaisten tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin ja osallistujia odotetaan saapuvaksi noin 21 000.

Ranuan kristillinen opisto tiedottaa, että opistoseurat lisäävät liikennettä Ranualle johtavilla teillä etenkin torstain ja perjantain aikana.

Liikkeellä voi olla paljon asuntovaunuja ja asuntoautoja. Etenkin Valtatien 20 ja kantatien 78 Oulun ja Ranuan välinen liikenne voi paikoitellen jonoutua. Matkan loppupäässä seurajärjestäjät ohjaavat liikennettä.

Opistoseurat ovat vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen kolmen kansanopiston jokakesäiset seurat. Ne järjestetään Ranualla, Reisjärvellä ja Jämsän opiston alueella Keuruulla. Tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Opistoseurojen ohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, laulutuokioista, jumalanpalveluksista sekä nuorille suunnatusta, seurojen tunnuslauseeseen liittyvästä puheenvuorosta.