Vanhat kuvat: Hurjia vaah­to­bi­lei­tä ja rentoja hip­hop­pa­rei­ta 2000-lu­vun poh­joi­ses­sa

Ulkoilu: Hie­ta­saa­ren hal­koau­to­maat­ti kerää kehuja ja puut käyvät kau­pak­si

Ran­ta-Kas­tel­lin ja Pel­to­lan alueel­la on ha­vait­tu rottia – Näin jyr­si­jä­hait­to­ja eh­käis­tään

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kertoo torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, että ympäristötoimeen on otettu yhteyttä Ranta-Kastellin ja Peltolan alueella havaituista rotista.

Kaupunki toteaa, että rottia esiintyy jatkuvasti jonkin verran eri puolilla kaupunkia, mutta rottien määrän pitäisi pysyä kurissa, kun kiinteistöjen jätehuolto pidetään kunnossa ja muutenkin toimitaan siten, ettei rotille löydy ravintoa.

Jyrsijähaittojen ennaltaehkäisyssä on tärkeää huolehtia siisteydestä, hävittää jyrsijöiden ravinnonlähteet ja estää jyrsijöiden pääsy rakennuksiin. Asukkaiden ja taloyhtiöiden on tarvittaessa otettava yhteyttä tuholaistorjuntaa tekeviin yrityksiin, sillä kaupungin ympäristötoimi ei jaa rotanmyrkkyä tai tee rottatorjuntaa.

Oulun Infra -liikelaitos huolehtii tarvittaessa torjunnasta kaupungin puistoalueilla ja muilla yleisillä alueilla. Liikelaitos vastaa yleisillä alueilla olevien lintujenruokintapaikkojen kunnossa- ja puhtaanapidosta. Mikäli niiden käytössä havaitaan puutteita (esim. maahan ruokkiminen), liikelaitos voi poistaa ruokintapaikan kokonaan käytöstä.

Kaleva kertoi joulukuussa, miten Kastellissa rotille asennettiin ansalaatikoita. Lue juttu täältä. Peltolan rotista Kaleva puolestaan kertoi tammikuussa. Lue juttu täältä.