Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Tilaajille

Rankat sääs­tö­toi­met ku­rit­ta­vat Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun me­dia­no­mi­kou­lu­tus­ta – "Tämä on nyt työ­paik­ka, jossa jak­sa­mi­nen on koe­tuk­sel­la"

Oamkin viestinnän tutkinto-ohjelma on talouskurimuksessa. Koko ammattikorkeakoulun talous on tappiollinen, kulttuuriosaston säästötoimet suuntautuvat jatkossa erityisesti medianomikoulutukseen.

Oulun ammattikorkeakoulun viestinnän tutkinto-ohjelman tiimipäällikkö Ari-Pekka Sirviö on huolissaan medianomikoulutuksen kohtalosta.
Oulun ammattikorkeakoulun viestinnän tutkinto-ohjelman tiimipäällikkö Ari-Pekka Sirviö on huolissaan medianomikoulutuksen kohtalosta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun ammattikorkeakoulun yhteistoimintaneuvottelut saatiin kesäkuussa päätökseen. Erilaisista säästötoimenpide-ehdotuksista valittiin irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja määräaikaisuuksien vähentäminen. Yt-neuvotteluiden taustalla oli huono talousnäkymä.

Kesän neuvotteluiden johdosta Oamkin kulttuurialan yksikön viestinnän tutkinto-ohjelmasta irtisanottiin yksi lehtori, ja tiimipäällikkö osa-aikaistettiin. Tutkinto-ohjelma joutuu tiukkaan paikkaan tulevaisuudessakin, sillä medianomikoulutus putosi opetus- ja kulttuuriministeriön ammattikorkeakoulujen rahoitusjärjestelmässä niin kutsuttuun halvimpaan koriin, vaikka medianomikoulutus on suhteessa kallis koulutus järjestää. Tämä tarkoittaa rahoituksen pienenemistä entisestään.