Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ra­hoi­tus niin Vaalan uudelle van­ki­lal­le kuin Haa­pa­ve­den bio­ja­los­ta­mol­le sekä Oulun Orit­ka­rin sataman kol­mio­rai­teel­le mer­kit­see satoja työ­paik­ko­ja poh­joi­seen

Suomi on tähän mennessä selviytynyt hyvin koronasta. On hyvä tietää, että hallitus arvioi kahden viikon välein tilannetta ja tekee tarvittaessa uusia linjauksia.

Hallitus on tehnyt kevään ja kesän aikana monia tärkeitä päätöksiä, joiden tarkoitus on ennaltaehkäistä ja vähentää koronan aiheuttamia vaurioita. Niin yrityksille kuin lapsiperheille ja ikäihmisille on valmisteltu erilaisia tukimuotoja.

Koronasta huolimatta hallitus on saanut päätökseen myös muita, jo pitempään vireillä olleita asioita.

Pohjois-Suomen kannalta on erinomaista, että rahoitusta saatiin niin Vaalan uudelle vankilalle kuin Haapaveden biojalostamolle sekä Oulun Oritkarin sataman kolmioraiteelle. Jo yksin nämä päätökset merkitsevät satoja työpaikkoja pohjoiseen.

Erittäin merkittävää on hallituksen päätös antaa korkeakouluille rahoitusta aloituspaikkojen lisäämiseksi ensi syksyksi ja ensi vuodelle.

Aloituspaikkoja lisätään niin Ouluun, Ylivieskaan ja Kajaaniin kuin ympäri Suomen. Tämä auttaa nuoria kiinni opintoihin ja helpottaa osaavan työvoiman saamista.

"Erittäin merkittävää on hallituksen päätös antaa korkeakouluille rahoitusta aloituspaikkojen lisäämiseksi ensi syksyksi ja ensi vuodelle."

Alueiden elinvoimaa vahvistavat myös hallituksen kesäkuussa julkistamat jatkuvan oppimisen määrärahat. Työllisyyden vauhdittamiseksi hallitus rahoittaa muun muassa Raahen koulutuskuntayhtymää ja Oulun yliopistoa sekä Kajaanin ammattikorkeakoulua, joka kehittää jatkuvaa oppimista Kainuussa ja Koillismaalla.

Keskustan kynnyskysymys hallitukseen osallistumiselle oli, että päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.