Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Radio Kaleva haluaa mo­ni­ää­ni­sek­si kau­pun­ki­kult­tuu­rin ää­ni­tor­vek­si – "Täh­tääm­me mo­lem­min­puo­li­seen vuo­ro­vai­ku­tuk­seen kuu­li­joi­den kanssa"

Radio Kalevassa kuullaan paikallisuutisia, musiikkia sekä tarinoita paikallisista asioista, ilmiöistä ja ihmisistä.

Oulu
Radio Kalevan Juhopekka Pietilä (vas.), Anna Kurttila, Sini Salmirinne ja Ville Muikkula kuvailevat tiimiään pieneksi, mutta pippuriseksi.
Radio Kalevan Juhopekka Pietilä (vas.), Anna Kurttila, Sini Salmirinne ja Ville Muikkula kuvailevat tiimiään pieneksi, mutta pippuriseksi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Nuorekas, eloisa, yllätyksellinen, moniääninen ja urbaani. Näillä sanoilla Radio Kalevan toimitus kuvailee radiokanavaansa, joka käynnistää lähetyksensä maanantaina kello 7. Radiotoimitukseen kuuluvat päätoimittaja Sini Salmirinne sekä juontaja-toimittajat Juhopekka Pietilä, Anna Kurttila ja Ville Muikkula.

– Tavoitteenamme on tulla moniääniseksi pohjoisen kaupunkikulttuurin äänitorveksi. Tarkoitus on saada paikallisia toimijoita innostumaan ja tekemään sisältöjä yhdessä meidän kanssamme, sanoo Salmirinne.

– Tähtäämme molemminpuoliseen vuorovaikutukseen kuulijoiden kanssa. Haluamme olla läsnä ja keskustella heidän kanssaan. Jos kuulija esimerkiksi pohtii mitä tekisi tänään, voi hän saada siihen ehdotuksen meiltä, Muikkula lisää.

Kuuntele Radio Kalevan lähetystä täältä.

Salmirinteen mukaan radion selkärankana toimii paikallisuutiset, jotka pyritään kertomaan kanavalla kattavimmin ja ensimmäisenä. Uutiset toimittaa Kalevan uutistoimitus.

– Uutisten ympärille tehdään tarinoita paikallisista asioista, ilmiöistä ja ihmisistä. Haluamme tarjota kuulijoille samanhenkistä seuraa sekä vahvistaa tarinoilla heidän kotiseuturakkauttaan ja juuriaan, Salmirinne kertoo.

Oulun ja Raahen seudulla kuuluva paikallisradio lähettää ohjelmaa arkipäivisin. Radion aamulähetys ”Karjasillan sarastus” soi kello 7–11 ja iltapäivälähetys” Solistinkadun iltapäivä” kello 13–17. Aamulähetyksen pääsääntöisenä juontajana toimii Pietilä, jonka aisaparina lähetyksissä kuullaan myös Salmirinnettä.

– Aamun lähetyksissä eletään hetkessä ja tartutaan erityisesti niihin paikallisiin asioihin, joista juuri sinä päivänä ihmiset puhuvat, Pietilä kertoo.

Iltapäivälähetyksissä puolestaan pääsevät ääneen Muikkula ja Kurttila.

– Juontamisen lisäksi tulen tekemään reportaasikeikkoja, Kurttila kertoo.

Alkuilloissa kuullaan Radio Kalevan ja kumppaneiden yhteistyössä tuottamia erikoisohjelmia. Musiikki soi radiossa ympäri vuorokauden. Salmirinteen mukaan musiikkia kuullaan monipuolisesti Oulusta, Suomesta ja maailmalta.

Ensimmäistä lähetystä radiotoimituksen nelikko odottaa jännittynein ja innostunein mielin.

– Vähän sellainen tunne on kuin lapsena joulupukkia odottaessa, Pietilä sanoo.

– Vaikka edessä on vielä paljon kehitystyötä, tuntuu ihan mahtavalta päästä kaiken suunnittelun jälkeen tekemään vihdoin suoraa lähetystä. Todella onnellinen olo, Salmirinne lisää.

Radio Kaleva

Ohjelmaa lähetetään arkipäivisin.

Aamulähetys ”Karjasillan sarastus” soi kello 7–11 ja iltapäivälähetys” Solistinkadun iltapäivä” kello 13–17.

Alkuilloissa kuullaan Radio Kalevan ja kumppaneiden yhteistyössä tuottamia erikoisohjelmia.

Radion uutiset toimittaa Kalevan uutistoimitus.

Musiikki soi kanavalla ympäri vuorokauden.

Radio kuuluu FM-taajuuksilla Oulun (95,0 MHz) ja Raahen (95,7 MHz) seudulla ja on verkon kautta kaikkien kuunneltavissa osoitteessa radiokaleva.fi.

Kaleva Medialle myönnettiin radiotoimilupa kesällä 2021.

Radiostudio on rakennettu Kalevan toimitustalon kivijalkaan Oulun Karjasillalle.