Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puulla pää­sem­me pit­käl­le – metsät, puu­poh­jai­set tuot­teet ja hyvä met­sän­hoi­to ovat avain val­ta­viin il­mas­to­hyö­tyi­hin ja fos­sii­li­ta­lou­des­ta ir­tau­tu­mi­seen

Ihmiskunta on jättimäisen tehtävän edessä. Ilmastomuutosta on jarrutettava raivokkaasti. Samalla on pysäytettävä luotokato. Ensihätään on päästävä irti fossiilisista raaka-aineista ja niihin perustuvasta taloudesta.

Ilmaston ja ympäröivän luonnon hyvinvoinnista huolehdittaessa tulee kyetä myös täyttämään ihmisten kasvavat perustarpeet. Kulutus ei maailmassa ole vähenemässä – päinvastoin. Tarvitsemme valtavan kestävyysloikan, tarvitsemme sen nopeasti.  Tässä tehtävässä metsäteollisuus voi menestyessään olla suureksi avuksi.

Suomelle, Pohjois-Pohjanmaalle ja koko pohjoiselle Suomelle keskeinen teollisuudenala luo kestäviä ratkaisuja ihmiskunnan suurimpiin ongelmiin. Sekä nykyiset että uudet innovatiiviset puunjalostustuotteet tarjoavat laajoja ilmasto- ja taloushyötyjä. Metsäteollisuuden avulla Suomi voi olla johtava maa, kun luodaan edellytykset Euroopan kehittymiselle uusiutuviin ja kierrätettäviin materiaaleihin tukeutuvaksi teollisten investointien suunnannäyttäjäksi.

"On tärkeää, että hallitus tekee kaikkensa, jotta EU tunnistaa ja tunnustaa puunjalostustuotteiden ja niiden valmistuksen mahdollistavan kestävän metsätalouden tarjoamat laajat ilmasto- ja taloushyödyt."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.