Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaik­ko­nen Was­hing­to­nin-vie­rai­lul­laan: Naton avoi­mien ovien po­li­tii­kan jat­ku­mi­nen Suo­mel­le tärkeää

Washington
Suomen puolustusministeri Antti Kaikkonen tapasi Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin virkamatkalla Pentagonissa.
Suomen puolustusministeri Antti Kaikkonen tapasi Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin virkamatkalla Pentagonissa.
Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Yhdysvalloissa työvierailulla oleva puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kuvailee tapaamisen yhdysvaltalaiskollegansa Lloyd Austinin kanssa olleen hyvä ja rakentava.

Sotilasliitto Naton avoimien ovien politiikan jatkuminen on Suomelle tärkeää, Kaikkonen sanoi lehdistötilaisuudessa tapaamisen jälkeen. Puolustusministeri Austin vakuutti näin olevan, hän sanoi.

Nato-jäsenyyden hakemiselle ei Kaikkosen mukaan ole juuri nyt oikea hetki Ukrainan tilanteen vuoksi. Suomessa keskustelut ovat vasta käynnissä ja puolueetkin pohtivat omia asetelmiaan, Kaikkonen sanoi.

Kaikkosen ja Austinin tapaaminen oli jatkoa presidentti Sauli Niinistön ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin aloittamalle keskustelulle puolustusyhteistyön tiivistämiseksi.