Pääkirjoitus: Mainio uutinen Suomen pel­loil­ta – hyvät sa­to­nä­ky­mät li­sää­vät huol­to­var­muut­ta

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Tilaajille

Puo­lue­sih­tee­rit val­mii­ta poh­ti­maan pitkää en­nak­ko­ää­nes­tys­ai­kaa kaik­kiin vaa­lei­hin – huo­lek­si nousee kam­pan­joi­den kus­tan­nus­ten kasvu

Vaaliasioista neuvottelevat puoluesihteerit ovat avoimia ennakkoäänestyksen pidentämiseen muissakin kuin kesäkuun kuntavaaleissa. Puoluesihteerit haluavat analysoida pitkän ennakkoäänestysajan vaikutukset ennen päätöksentekoa.

Ennakkoon äänesti lähes 1,5 miljoonaa kansalaista. Kuvassa autosta äänesti Jennyfer Anton, vaalivirkailija on Elisa Laitinen.
Ennakkoon äänesti lähes 1,5 miljoonaa kansalaista. Kuvassa autosta äänesti Jennyfer Anton, vaalivirkailija on Elisa Laitinen.
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Koronapandemian vuoksi kahteen viikkoon pidennetty ennakkoäänestysaika ja uudenlaiset äänestyspaikat nostivat kuntavaalien ennakkoäänestysaktiivisuutta. Ennakkoon annettiin lähes 1,5 miljoonaa ääntä. Ennakkoon äänesti nyt 33 prosenttia äänioikeutetuista, aikaisemmissa vaaleissa vuonna 2017 ennakkoon äänesti 26,6 prosenttia kaikista äänioikeutetuista

– Vaalien jälkeen on hyvä analysoida mitä vaikutuksia pidemmällä ennakkoäänestysajalla on mahdollisesti ollut. Jos se on helpottanut äänestämistä,  ja vaikuttaa positiivisesti äänestysosallistumiseen, niin olemme avoimia pidennykselle, parlamentaarisen puoluesihteeriryhmän puheenjohtaja Antton Rönnholm (sd)