Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puo­lueet etsivät in­nok­kaas­ti eh­dok­kai­ta kevään kun­ta­vaa­lei­hin – les­ta­dio­lais­ten ja hel­lun­tai­lais­ten suh­tau­tu­mi­nen po­li­tiik­kaan eroaa toi­sis­taan

Eri puolueet etsivät innokkaasti sopivia ehdokkaita ensi kevään kuntavaalien listoille.

Perinteisesti lestadiolaiset ovat osallistuneet yhteiskunnallisen vastuun kantamiseen kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa reilusta yli sadan vuoden ajan.

Viime vuosien tunnetuin lestadiolainen, politiikassa toiminut henkilö on Rauhan Sana -liikkeeseen kuulunut Juha Sipilä, jonka pääministeriura kesti neljä vuotta.

Martti Miettunen, Kekkosen ”runnoman hätätilahallituksen” pääministeri, johon tehtävään presidentti hänet velvoitti Lapin läänin maaherran toimesta, kuului myös lestadiolaiseen herätysliikkeeseen.

Tapani Tölli kutsuttiin hallinto- ja kuntaministeriksi Kiviniemen hallitukseen Tyrnävän kunnanjohtajan tehtävistä. Hän on myös pidetty saarnamies kotiseudullaan sekä lestadiolaisten suviseuroissa.

Juhani Alaranta, merijärveläinen pappi, toimi kansanedustajana 16 vuoden ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.