Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Tilaajille

Pu­nai­nen aitta Oulun torilla kätkee si­sään­sä kolmen opis­ke­li­jan to­teu­tu­neen unelman – "Emme ole vain koruja tu­ris­teil­le myyvä se­son­ki­kaup­pa"

Jalometallialaa OSAOssa opiskelevien luokkakavereiden Seppo Vainikaisen, Katja Hietalan ja Virve Ingetin vahvuutena on paikallisuus sekä paikan päällä valmistuvat uniikit designkorut.

Kolme oululaista koruseppää toteutti pitkään hautuneen unelman avaamalla kultasepän pajan Oulun torille. Jalometallialaa OSAOssa opiskelevien luokkakavereiden Seppo Vainikaisen, Katja Hietalan ja Virve Ingetin mielestä ajankohta on passeli. Korualan jatko-opiskelijat Vainikainen ja Hietala valmistuvat jouluna kultasepiksi, Inget ensi kevään aikana.

– Paras tapa kultasepällä työllistyä on perustaa oma yritys. Muut vaihtoehdot ovat vähissä. Se ei riitä, että teemme koruja ja yritämme myydä niitä. Tarvitaan pitkälle mietitty ja kannattava bisnesidea, Vainikainen selvittää.