Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pu­he­mies Anu Veh­vi­läi­sen mukaan kan­san­edus­ta­ja Ano Tur­tiai­sen "uh­kauk­se­no­mai­nen" tviitti puidaan edus­kun­nas­sa

Turtiaisen mukaan kyseessä ei ollut uhkaus, vaan terveiset kollegoille.

Helsinki

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan kansanedustaja Ano Turtiaisen tänään Twitterissä julkaisemaan "uhkauksenomaiseen" viestiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen. Vehviläisen mukaan väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa.

Oman eduskuntaryhmänsä muodostava Turtiainen kommentoi varhain aamulla lähettämässään tviitissä mahdollista maskipakkoa.

– Ystäväni sanoi - ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Turtiainen: Tarkoitus tuoda esiin kansalaisten huonoa vointia

Turtiainen sanoo STT:lle puhelimitse, että kyseessä ei ollut uhkaus, vaan tarkoitus oli nostaa esiin sitä, miten kansalaiset puhuvat.

– Oikeastaan pääsin tavallaan tavoitteeseen sillä tviitillä, koska halusinkin, että joku merkittävä taho, kollega siihen kommentoi, Turtiainen sanoo.

Hän sanoo halunneensa nostaa esiin huolta mahdollisen maskipakon seurauksista.

– Minulla on tarkoitus tuoda esille näitä, miten huonosti kansalaiset voivat.

Turtiainen kyseli myös Twitterissä, miksi Vehviläinen liittää hänet väkivallalla uhkaamiseen.

– Minä välitin teille kollegoille vain terveiset siitä, millaisella kielellä kansalaiset jo puhuvat. Jalkautukaa hyvät kollegat kansan pariin, niin ymmärrätte, kuinka pihalla todellisuudesta te olette, Turtiainen kirjoitti vastauksessaan Vehviläiselle.

Kansanedustajat toivoivat reagointia

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä katsoi Turtiaisen antavan käytännössä tappouhkauksen kaikille kollegoilleen ja toivoi Helsingin poliisin tutkivan asian.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen mukaan huomio on nyt kiinnitettävä niihin ihmisiin, joita koronarajoitukset ahdistavat ja jotka kokevat Turtiaisen olevan heille ainoa mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

– Ymmärrän, että yrität välittää joidenkin ihmisten ahdistusta rajoituksista, al-Taee kirjoitti.

Hän totesi kuitenkin pitävänsä Turtiaisen viestiä huolestuttavana ja kansanedustajalta vastuuttomana.

–  Kenties hän tämän postauksensa poistaa ja edustajilta pyytää anteeksi. Se olisi tässä tilanteessa arvokkainta, mitä hän voisi kollegana tehdä.