Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pu­he­li­men ra­joit­ta­ma­ton käyttö tai edes sen omis­ta­mi­nen ei ole lapsen pe­ru­soi­keus, eikä hänen pe­rus­tur­val­li­suu­teen­sa kuuluva asia

Kalevassa kirjoitettiin 15.9. lasten netissä ja somessa kohtaamista vaaroista. Jokaista vanhempaa huolestuttavat asiat kuten kiusaaminen, seksuaalinen houkuttelu ja vahingolliset mediasisällöt käytiin läpi.

Mutta mitä annettiinkaan evästykseksi lasten huoltajille? Lähinnä hurskaita toiveita, kuten useimmissa vastaavissa jutuissa.

MLL:n mediakasvatuksen suunnittelija Paula Aalto pahoitteli sitä, että monet lapset ovat voineet jo niin tottua väkivalta- ja pornosisältöihin, etteivät tule edes maininneeksi niistä vanhemmilleen.

Hän ei kuitenkaan edes vihjannut, että tällaisen tilanteen estämiseksi vanhempien kannattaisi rajoittaa lasten netin ja puhelimen käyttöä. Päinvastoin, hän antoi ymmärtää että digitaalisen maailman täysi haltuunottaminen on lapsen perusoikeus, jota tältä ei voi evätä edes mielenterveyden ja turvallisuuden vuoksi.

Mistä tällaiset ajatukset tulevat, ja millä ne oikein perustellaan? Emmehän muutenkaan anna lasten tehdä kaikkea kiinnostavaa ja jännittävää, jos uskomme sen olevan heille haitaksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.