Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Lentoyhteydet: Lygg saattaa avata yri­tyk­sil­le len­to­yh­tey­den Oulusta Hel­sin­kiin

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pu­hee­nai­he: Syöm­me­kö liikaa halpaa lihaa? – "Jau­he­li­han hin­nal­la on suuri mer­ki­tys, suo­ma­lai­set ovat jau­he­li­ha­kan­saa."

"Korkeampi lihan hinta nostaisi lihan arvostusta ja vähentäisi myöskin ruokahävikkiä."

Lihantuottajien mukaan kauppaliikkeet laskevat lihan hintaa halvalla jauhelihalla.
Lihantuottajien mukaan kauppaliikkeet laskevat lihan hintaa halvalla jauhelihalla.
Kuva: Heikkinen Sami

Suomalainen syö lihaa keskimäärin noin 40 kiloa vuodessa. Kulutus kääntyi nousuun 1970-luvulla. Broileri on yleistynyt eniten.

Päivittäistä lihansyöntiä pidetään terveys- ja ilmasto-ongelmana. Syömmekö liikaa ja liian halpaa lihaa, sillä tuottajien mukaan lihan hinta ei vastaa tuotantokustannuksia?

Jääkö lihasta voittoa edes teollisuudelle tai kaupalle? Kärsivätkö nyt kaikki? Mitä liharuoalle pitäisi tehdä?

Jari Ahlholm: Kauppa ostaa jauhelihaa käänteisellä huutokaupalla

Jari Ahlholm on MTK-Pohjois-Suomen johtokunnan puheenjohtaja Kärsämäeltä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.