Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Pu­das­jär­ven Isolla Tee­ri­suol­la syttyi maas­to­pa­lo – palo ha­vait­tiin pa­lo­val­von­ta­len­nol­la

Pudasjärvellä Ison Teerisuon alueella on käynnissä maastopalo. Palo havaittiin tiistaina iltapäivällä kello 14.30 aikaan palovalvontalentokoneen lennolla.

Palon leviäminen on saatu estettyä. Oijärven matkakumpujen maastoalueella sijaitseva paloalue on kooltaan noin puoli hehtaaria, kertoo pelastuslaitos tiedotteessaan.

Sammutustyöt jatkuivat vielä puoli kahdentoista jälkeen illalla, jolloin Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta arvioitiin, että ne saataisiin valmiiksi vasta aamuyön tunteina.

Pelastuslaitoksen mukaan palo on saanut hyvin todennäköisesti alkunsa salamaniskusta, mihin myös paikalla tehdyt löydökset viittaavat. Palo on todennäköisesti kytenyt useamman päivän ajan ennen kuin se havaittiin palovalvonnassa.

Pudasjärveltä Yli-Iihin vievältä tieltä hieman pohjoiseen päin sijaitsevan paloalueen kokoa enemmän haastetta sammutustöihin aiheuttivat huonot kulkuyhteydet. Lähimmältä kantavalta tieltä on noin neljä kilometriä matkaa palopaikalle.

Paloa on ollut sammuttamassa seitsemän Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen yksikköä Pudasjärveltä, Yli-Iistä ja Kuivaniemeltä. Syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Sammutustyöt kestivät usean tunnin ajan.