Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Historia: Oulu onkin sa­vo­lais­ten kau­pun­ki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pro­fes­so­rit va­roit­ta­vat yli­opis­ton hal­li­tus­ta kir­jel­mäl­lään: Muutto Rak­si­laan ai­heut­tai­si isoja on­gel­mia ja jopa vaa­ran­tai­si useiden tut­ki­mus­yk­si­köi­den toi­min­nan

Yliopiston hallitukselle lähetetyn kirjelmän allekirjoittajat ovat tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajia.

Yliopiston muuttoaikeet puhuttavat jälleen. Kuvassa näkymä teknologiakylän yli Linnanmaan kampukselle.
Yliopiston muuttoaikeet puhuttavat jälleen. Kuvassa näkymä teknologiakylän yli Linnanmaan kampukselle.
Kuva: Pekka Peura

Joukko Oulun yliopiston professoreita on lähettänyt yliopiston hallitukselle kirjelmän, jossa varoitetaan Raksilaan muuttamisen aiheuttamista ongelmista. Allekirjoittajat ovat tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkimusyksiköiden johtajia.

Konenäkö- ja signaalianalyysitutkimusyksikön professori Olli Silvén kertoo, että nykyiset tilat ovat tiedekunnalle varsin tarkoituksenmukaiset eikä vastaavia olisi välttämättä luvassa Raksilassa.

Linnanmaalla on nyt käytettävissä esimerkiksi radio- ja mittauslaboratoriot, solulaboratorio, vaarallisten aineiden käsittelytila ja kaasun jakeluverkosto. Materiaalianalyysikeskus sijaitsee Tietotalossa.  Myös Linnanmaan kampuksella sijaitsevat Fablab ja työpaja ovat tärkeitä osalle tutkimusyksiköistä.

Tiedekunnan käytössä on valtavia laitteita, joiden siirtäminen ei olisi helppoa. Ne pitäisi purkaa, koota ja kalibroida ja pahimmillaan myös seiniä olisi purettava tieltä. Kustannukset olisivat professorien arvion mukaan huomattavat ja vikaantumisriskikin ilmeinen. Lisäksi muutto aiheuttaisi isoja haasteita työnteolle.

– Tästä aiheutuisi se, että opetus- ja tutkimustyö seisahtuisi muutostöiden vuoksi. Eikä meillä ei ole mitään varmuutta, että Raksilassa olisi laboratoriotiloja. Voi olla, että Raksilassa joudutaan tulemaan toimeen pelkillä toimistotiloilla, Silvén sanoo.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.