Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­si­tii­vis­ta puhetta hoi­to­työs­tä, saanko pyytää

En tiedä ovatko muut kiinnittäneet samaan huomiota, mutta ihmettelenpä, jos eivät. Nimittäin puheet ja kirjoitukset hoitajien jaksamisesta ja alalla pysymisestä ovat lähes poikkeuksetta uhkakuvilla varustettuja. ”Hoitajat ovat väsyneitä”, ”alalta poistumassa työntekijöitä”, ”työhyvinvointi heikkoa” ja niin edelleen.

Mitä voisi kuvitella seuraavan tällaisista puheista? Ei ainakaan mielikuvaa houkuttelevasta kutsumustyöstä – jollainen hoitoala monelle on, allekirjoittanut mukaan lukien.

Jatkuvat negatiivissävytteiset puheet alkavat nakertaa motivoituneimmankin mielialaa jossain vaiheessa. Mieleen hiipii epäilys, onko tämä sittenkään oikea ala, jaksanko tehdä tällaista työtä, jossa kaikki tuntuu olevan huonosti? Nyt ei ole kyse siitä, etteivätkö hoitajat kokisi työtaakkaansa raskaaksi, palkkausta huonoksi tai miettisivätkö alalta lähtöä – näin monen kohdalla valitettavasti on.

"Nimittäin puheet ja kirjoitukset hoitajien jaksamisesta ja alalla pysymisestä ovat lähes poikkeuksetta uhkakuvilla varustettuja."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.