Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­li­tiik­ka ja ju­ri­diik­ka Haa­vis­to-ta­pauk­ses­sa

Perustuslakivaliokunnan ratkaisu on jäänyt mediassa vaille oikeudellista arviointia. Mediakohu kohdistui vihreiden taitamattomaan viestintään ja välikysymykseen.

On erikoista, ettei edes valiokunnan kuulemien asiantuntijoiden enemmistön perusteluja ole esitelty mediassa. Tunnustettujen asiantuntijoiden selvä enemmistö ei nähnyt lainvastaisuutta Haaviston menettelyssä.

Valiokunnan moitteet Haavistolle johtuivat menettelyvirheistä. Ne liittyivät vain hänen antamaansa virkakäskyyn siirtää virkamies toisiin tehtäviin. Siirtäminen raukesi ja jäi valmisteluasteelle. Mitään hallintopäätöstä asiassa ei tehty. Perustuslakivaliokunnan mukaan Haavisto ei edellyttänyt virkamiehen ryhtyvän mihinkään lainvastaisuuteen.

Mikäli kyseinen virkamies olisi saattanut Haaviston virkakäskyn tai siirtoaikeensa hallinto-oikeuden tutkittavaksi, hallinto-oikeus olisi jättänyt asian tutkimatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.