Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Po­lii­sil­la oli kii­rei­nen uu­den­vuo­den­yö La­pis­sa: ilo­tu­lit­tei­ta am­mut­tiin ra­ken­nuk­sia päin Ke­mis­sä, Ro­va­nie­mel­lä useita pa­hoin­pi­te­ly­jä

Poliisilla oli tehtävien osalta kiireinen vuoden vaihde, poliisi tiedottaa. Rovaniemellä poliisia työllistivät useat pahoinpitelyilmoitukset sekä lukuisat yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät.

Rovaniemen kaupungin järjestämää ilotulitusta oli poliisin arvion mukaan seuraamassa keskustassa ja Kemijoen rannoilla noin 2 000 ihmistä. Suurempia järjestyshäiriöitä ei syntynyt.

Jätkänkynttilän silta ruuhkautui osittain ja liikenne tukkiutui, kun ihmiset seurasivat myös sillalta rakettien ammuntaa.

Yleisesti rakettien ampumiseen poliisien tarvitsi puuttua vain muutamissa tapauksissa.

Rikosilmoituksia kirjattiin viikonlopun aikana lähinnä pahoinpitelyistä. Niitä tapahtui keskustan ravintoloissa ja yksityisasunnoissa. Pahoinpitelyjä oli poliisin arvion mukaan hieman tavallista viikonloppua enemmän.

Poliisilla oli hoidettavana myös muutamia rattijuopumus- ja omaisuustehtäviä.

Juopumuksen vuoksi poliisilaitoksella vietti yönsä viikonlopun aikana reilu kymmenen henkilöä. Se on poliisin mukaan aikaisempiin vuodenvaihteisiin verrattuna vähäinen määrä.

Ilotulitteita ammuttiin kohti rakennuksia

Meri-Lapissa poliisia työllistivät häiriökäyttäytymiset, rattijuopumukset ja pahoinpitelyt. Vuorokauden aikana oli 88 poliisitehtävää, joista 63 oli ilta- tai yöaikaan.

Alkuillasta ilotuliteraketteja ammuttiin Torniossa paikoissa, joissa niitä ei saa ampua. Nuoret räjäyttelivät poliisin mukaan pieniä ilotulitteita liikekiinteistössä sisällä ja poistuivat paikalta.

Tornion keskustassa ilotulitteita ammuttiin parvekkeelta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.