Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poliisi valvoo te­hos­te­tus­ti mopoja vii­kon­lop­pu­na – syy­nis­sä kul­jet­ta­jien ajo­kun­to, lii­ken­ne­sään­tö­jen nou­dat­ta­mi­nen ja ajo­neu­vo­jen kunto

Tehovalvonnassa poliisi tarkastaa muun muassa mopojen kuntoa. Kuvituskuva.
Tehovalvonnassa poliisi tarkastaa muun muassa mopojen kuntoa. Kuvituskuva.
Kuva: Timo Myllykoski

Poliisi valvoo tehostetusti mopoja ja muita kevyitä ajoneuvoja tulevana viikonloppuna 19.–21. toukokuuta.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajien ajokuntoon ja ajokortin riittävyyteen, ajoneuvojen kuntoon ja liikennesääntöjen noudattamiseen.

Valvonnasta kertovan tiedotteen mukaan mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain muutamia liikennekuolemia ja noin 300 loukkaantumista. Kun mukaan lasketaan mopoautojen ja moottoripyörien kolarit, loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta vuodessa.

– Valvonnassa pyritään myös puuttumaan häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen aiheuttamaan meluun asuinalueilla ilta-aikaan, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto sanoo tiedotteessa.

viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin toista tuhatta ajoneuvoa, saatiin kiinni 11 rattijuoppoa ja tavattiin 66 kuljettajaa, joilla ei ollut kuljettamaansa ajoneuvoon riittävää ajo-oikeutta. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajopelejä tavattiin lähes 300.

Katajisto neuvoo nuorten huoltajia tarkistamaan nuoren käyttämän ajoneuvon kunnon. Tehottomat jarrut, toimimattomat valot, moottorin voimakas ääni ja korkea kierrosluku sekä rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite on lainvastainen ja jopa vaarallinen.

Oulussa keskustelua on herättänyt lauantaina Ruskossa järjestetty mopomiitti, jossa kaksi mopoa törmäsivät kovassa vauhdissa ja kuljettajat loukkaantuivat.

Lue myös: 

Mo­po­mii­tin paha kolari säi­käyt­ti ou­lu­lai­set nuoret, joista yksi todisti ti­lan­net­ta paikan päällä: "Siinä oli hen­gen­läh­tö lä­hel­lä"

Asian­tun­ti­ja katsoi Oulun mo­po­mii­tin videon: "Men­tiin kum­paan­kin suun­taan älyt­tö­mil­lä no­peuk­sil­la" – Lue tästä, mistä asiois­ta syn­ty­vät suuret riskit