Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Poliisi kä­räyt­ti neljä rat­ti­juop­poa Oulun lii­ken­tees­tä – vain yhdellä oli voi­mas­sa oleva ajo-oi­keus

Oulun poliisin partiot napsivat liikenteestä ainakin neljä rattijuoppoa lauantain ja sunnuntain alkuyön aikana.

Kaikki olivat miehiä. Kolme oli lähtenyt rattiin huumeissa, yksi turhan paljon alkoholia nauttineena. Vain yhdellä neljästä oli ajo-oikeus voimassa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Ensimmäinen tapaus sattui lauantaina aamulla Kaakkurin seudulla poliisin mennessä katsomaan Palokankaantiellä ojaan suistunutta autoa. Kuljettaja tavattiin ulosajopaikalta ja hän antoi positiivisen näytteen huumepikatestissä. Mies ei loukkaantunut ja auto kärsi pieniä vaurioita.

Kuskia epäillään rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Puolen päivän aikaan poliisipartio joutui jälleen samoihin töihin, kun Meri-Toppilassa pysäytettiin epävarmoja ajoliikkeitä tehnyt kuljettaja.

– Kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Alkometrin tulos oli nolla, mutta huumepikatesti antoi aiheen epäillä miehen käyttäneen amfetamiinia ja huumaavia lääkeaineita, poliisi kertoo.

Mies vietiin verikokeeseen asian varmentamiseksi. Hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun väliaikaisen ajokiellon myötä. Rikosilmoitus otsikoitiin nimikkeillä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Alkuillasta kello 19.45 aikaan poliisipartio oli valvomassa pikkujoulukauden liikennettä Koskelantiellä. Paikalle autoillut mies vaikutti päihtyneeltä ja jälleen syynä olivat huumausaineet – pikatesti näytti miehen käyttäneen amfetamiinia. Tälläkään miehellä ei ollut ajo-oikeutta.

Hänet määrättiin edelleen ajokieltoon epäillyn rattijuopumuksen, ajo-oikeudetta ajon ja huumausaineen käyttörikoksen vuoksi.

Viimeinen poliisin raportoima tapaus sattui sunnuntain puolella yötä 2.30 aikoihin. Oulun ydinkeskustassa partio havaitsi oudosti liikkuneen auton. Kuljettaja pysäytettiin ajokunnon tarkistusta varten ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Tälläkään miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Partio kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.