ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Po­lii­si: Hel­sin­gin kes­kus­tas­sa vap­pu­aat­to­na kaa­han­nut mies ei ollut päih­ty­nyt ta­pah­tu­ma­het­kel­lä

Poliisi kertoo, ettei Helsingissä Pohjoisesplanadilla vappuaattona tapahtuneen kaahaustapauksen epäilty ollut päihtynyt tapahtumahetkellä. Häntä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta, mutta hänelle suoritetun humalatutkimuksen tulokset paljastivat, ettei hän ollut päihtynyt.

Helsingin keskustassa vappuaattona kaahannut mies vaaransi poliisin mukaan useiden sivullisten turvallisuuden ajaessaan kovaa vauhtia. Hän törmäsi matkalla useisiin autoihin ja ainakin kahteen sivulliseen, jotka loukkaantuivat. Myös autoa ajanut mies loukkaantui.

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin. Asiassa on kuultu kaikkiaan yli 20 henkilöä.

Poliisi kertoo saaneensa kaahaajan ajoreitin pääosin tietoonsa. Tässä vaiheessa poliisi ei kuitenkaan kerro reitistä enempää tutkinnallisista syistä. Autoon kohdistuvat tekniset tutkimukset ovat käynnissä ja ne tulevat kestämään viikkoja. Poliisin mukaan ajoneuvon nopeuksista tai muista teknisen tutkimuksen tuloksista ei tiedoteta ennen raportin valmistumista.

Tilanteessa konkreettisessa vaarassa olleita ihmisiä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin. Poliisi pyytää ilmoittautumaan, mikäli on joutunut väistämään epäillyn ajamaa autoa. Etenkin pienen lapsen kanssa liikkeellä ollut mies kiinnostaa poliisia. Mies oli seissyt lapsen kanssa Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä Katariinankadun puoleisella suojatiellä.

– Mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin ja nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm kertoo.

Lisäksi poliisi kertoo olevansa kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten kuvaamista videoista tai valvontakameratallenteista. Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään tapahtumia kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteys poliisiin.

Sekä vaaraan joutuneita että tapahtumia kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteys sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi