Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poliisi epäi­lee: Avarn Se­cu­ri­tyn vartija pa­hoin­pi­te­li asiak­kaan myös Oulussa – epäilty rikos ta­pah­tui vuonna 2021 ju­na-ase­mal­la

Avarn Securityn toimitusjohtajan mukaan yritys teki itse tutkintapyynnön poliisille Oulun tapauksesta.

Oulun poliisilaitos on viimeisen kolmen vuoden aikana tutkinut yhtä pahoinpitelyrikosta, jonka epäilty työskentelee turvallisuusalan yritys Avarn Securityssa.

Epäilty rikos tapahtui Oulun rautatieasemalla joulukuussa 2021. Tapahtuma sattui siis noin vuosi ennen kuin Itä-Uudenmaan poliisi kertoi viime tapaninpäivänä epäilevänsä kuutta järjestyksenvalvojaa pahoinpitelyrikoksista.

Oulun poliisilaitos suoritti vuoden aikana esitutkinnan ja asia siirtyi syyteharkintaan joulukuussa 2022.

Rikosylikomisario Janne Koskela vahvistaa tiedot, mutta ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa laajemmin.

Avarn Securityn toimitusjohtaja Niclas Sacklén kertoi Kalevalle ensin, ettei voi kommentoida asiaa tässä vaiheessa. Yrityksessä on käynnissä sisäinen selvittelytyö, jolla pyritään avustamaan poliisia pahoinpitelyepäilyjen tutkinnassa.

Myöhemmin Sacklén kuitenkin lisäsi, että yritys teki Oulun tapauksesta itse tutkintapyynnön poliisille tammikuussa 2022, sillä asia tuli ilmi sisäisessä valvonnassa.

Laaja kokonaisuus: tutkinnassa 24 tapausta

Avarn Security on tällä hetkellä laajan rikoskokonaisuuden tutkinnan kohteena. Useita järjestyksenvalvojia on pidätetty ja kuulusteltu. Julkisuudessa on julkaistu myös video, jolla järjestyksenvalvojat vaikuttavat käyttävän väkivaltaa pitäessään kiinni otettua henkilöä paikoillaan.

Maanantaina 2. tammikuuta poliisi kertoi, että kokonaisuudessa on tutkinnassa tällä hetkellä yhteensä 24 tapahtumaa. Epäiltyjä tekijöitä on yhteensä yhdeksän.

Aikaisemmin on uutisoitu vain pääkaupunkiseudulla sattuneista pahoinpitelyepäilyistä, jotka ovat tapahtuneet toukokuun ja joulukuun 2022 välisenä aikana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.