Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pohteen osal­lis­tet­ta­va eri toi­mi­jat hoi­ta­maan syö­mis­häi­riöi­tä – sai­ras­tu­neet tar­vit­se­vat asial­lis­ta ja riit­tä­vää hoitoa nyt

Aluehallintoviraston mukaan OYSin nuorisopsykiatrian osaston ylipaikkatilanne ja potilasturvallisuuden vaarantuminen on ollut jatkuvaa, eikä hyvinvointialue ole tehnyt asianmukaisia korvaavia toimenpiteitä. Noin puolet nuorisopsykiatrisen osaston potilaista kärsii syömishäiriöstä.

Mediferro on aiemmin hoitanut nykyisen Pohteen alueen syömishäiriötä sairastavia sekä polikliinisesti että päiväosastohoidossa. Päiväosastohoidossa hyvin vaikeahoitoisiakin syömishäiriötä on pystytty hoitamaan tuloksellisesti tekemällä tiivistä yhteistyötä vanhempien kanssa.

Aikaisemmin nuorisopsykiatrian osastolta syömishäiriötä sairastavia siirtyi jatkohoitoon Mediferron päiväosastolle kuntien halutessa mahdollistaa hoidon siirtyminen päiväosastohoitoon ympärivuorokautisesta osastohoidosta. Tuloksellisen hoidon turvaamisen lisäksi järjestely on ollut kunnille taloudellisesti järkevää ja nuorille ja heidän perheilleen huomattavasti inhimillisempää kuin hoito suljetulla psykiatrian osastolla.

"Tietoisuus palvelujärjestelmän todellisuudesta nostaa tällä hetkellä vanhempien kynnystä lähteä hakemaan apua lapselleen."

Pohde on viimeisimmän puolen vuoden aikana tietoisesti lopettanut Mediferrossa hoidossa olleiden potilaiden hoitoja kesken kaiken vakavin seuraamuksin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.