Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Poh­joi­sen lii­ken­ne­yh­tey­det kun­toon!

Viime vuosina Suomen liikennejärjestelmää on kehitetty lähinnä henkilöliikenteen näkökulmasta. Unohduksiin on jäänyt teollisuuden tarpeet, huoltovarmuus ja alueellinen tasa-arvo, eikä Liikenne 12-ohjelma tuo asiaan helpotusta.

Kaksoisraide Ouluun, Savon radan kunnostus ja ennen kaikkea pohjoinen rautatieyhteys Jäämerelle ovat raideliikenteen tärkeimmät kehitysaskeleet. Näiden hankkeiden rahoittamiseksi on kolme tunnin juna -hankeyhtiötä asetettava lepotilaan toistaiseksi.

"Seuraavan eduskunnan tärkeimpiä tehtäviä on liikennepolitiikan painopisteiden muutos koko maan tasapainoisen kehityksen takaamiseksi."

Maantieliikenteen sujuvuuden turvaamiseksi on kunnostusmäärärahojen tasoa pystyttävä nostamaan, vaikka se tarkoittaisi osittaista uusien hankkeiden lykkäämistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.