Jalkapallo: Kaleva Live: Her­cu­les kohtaa Kemi City FC:n – katso ottelu suorana täältä

Koirat: Flek­si­ta­lut­ti­men kanssa voi tulla monia on­gel­mia – Oulun koi­ran­ul­koi­lut­ta­jat saat­ta­vat olla hol­tit­to­mia

Poh­joi­sen herruus pe­sä­pal­los­sa rat­keaa, kun Simon Kiri ja Oulun Lippo koh­taa­vat toisen kerran – Kaleva näyttää ottelun suorana

Kaleva näyttää tilaajilleen Lippo–SiKi -ottelun suorana. Pääset katsomaan ottelua myös euron tutustumistilausta vastaan.

Lippo ja SiKi kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran 1. heinäkuuta. Raksilassa pelattu peli päättyi Lipon 1 –0-voittoon.
Lippo ja SiKi kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran 1. heinäkuuta. Raksilassa pelattu peli päättyi Lipon 1 –0-voittoon.
Kuva: Tiina Wallin

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Oulun Lippo näytti Simon Kirille hauista Raksilassa pelatussa miesten Ykköspesiksen ottelussa.

Peli päättyi Lipon 1–0 (1–1, 5–1) -voittoon. Tiukoista loppuluvuista huolimatta Lippo oli isäntä talossa ja vei esimerkiksi kolmostilanteet peräti 17–4.

Keskiviikkona simolaiset saavat revanssin kotikentällään, kun pohjoisen joukkueet pelaavat kauden toisen keskinäisen kohtaamisensa.

Lipon kakkospelinjohtaja Seppo Salmela pelasi aikoinaan Simon Kirin lukkarina. Hän tietää, että simolaisille Lipon päänahka olisi todella haluttu.

– Yleisö osaa huudella, ja hurmokseen päästessään kotijoukkue on paha. Me tiedämme kuinka paljon simolaisille merkitsee voitto Liposta.

Sarjakärki Lippo on löytänyt heinäkuussa sisäpeliinsä kovat tehot. Lyöjämörssäri Markus Hallasuo johtaa sarjan kotiutustilastoa (1+50=51), ja hänet valittiin maanantaina Ykköspesiksen heinäkuun pelaajaksi.

Simon Kiri on sarjassa kuudentena, kuusi pistettä pudotuspeliviivasta. Joukkueesta ovat nousseet esiin Lippo-taustaiset pelaajat.

Jussi Partanen (2+32) on Ykköspesiksen lyöjätilastossa peräti kuudentena. SiKi:n tehokkaimmat etenijät ovat oululaisille tutut Sami Ojala (23 tuotua), Pekka Hepokangas (19) ja Santeri Pulkkinen (17). Kärkilyönneissä tehokkaimpia ovat olleet Ojala (75), Pulkkinen (71) ja Hepokangas (66).

– Ojala on varmasti yksi nopeimmista pelaajista. Hän kellotti meillä Lipossa hurjia aikoja, Seppo Salmela kertoo.

Nelikon lisäksi Kirillä on joukkueessaan monia Kempeleen Kiri -taustaisia pelaajia.

Simon Kirillä lienee kova halu kuitata heitot kakkosjoukkueesta pötypuheiksi.

Salmela on katsellut SiKi:n pelejä Lapin Kansan lähetyksistä.

– Aika paljon on tullut kunnareita. Rajakovilla kunnareita ei Simossa tule, mutta takaa ja nurkista pallo menee kauas.

Kaleva näyttää tilaajilleen Simon Kiri–Oulun Lippo -ottelun suorana. Pääset katsomaan ottelua myös euron tutustumistilausta vastaan.

Suora lähetys Simosta käynnistyy noin viisi minuuttia (kello 17.55) ennen pelin alkua.

Juttua muokattu 4.8. kello 14.17: Poistettu jutusta yksi Seppo Salmelan sitaatti ja otsikkoa muutettu.