Poh­jois-Suo­men opis­ke­li­ja-asun­to­sää­tiö PSOAS ja tek­no­lo­gia­yh­tiö Digita yh­teis­työ­hön – PSOASin kiin­teis­tö­jä hyö­dyn­ne­tään mo­bii­li­tu­ki­ase­mien si­jain­ti­paik­koi­na

PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen korostaa, että yhteistyön tavoitteena on ennen kaikkea varmistaa asukkaille ensiluokkaiset mobiiliyhteydet.

PSOASilla on opiskelija-asuntoja esimerkiksi Välkkylässä.
PSOASilla on opiskelija-asuntoja esimerkiksi Välkkylässä.
Kuva: Jussi Korhonen

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS ja teknologiayhtiö Digita ovat allekirjoittaneet sopimuksen PSOASin kiinteistöjen hyödyntämisestä mobiilitukiasemien sijaintipaikkoina.

PSOASilla on Oulun alueella noin sata rakennusta, joissa on yhteensä 4 000 asuntoa alueen opiskelijoille.

PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen korostaa, että yhteistyön tavoitteena on ennen kaikkea varmistaa asukkaille ensiluokkaiset mobiiliyhteydet. Samalla tuetaan edullisen vuokratason ylläpitämistä vuokraustoiminnasta saatavilla tuloilla.

– On tärkeää, että voimme ulkoistaa mobiiliyhteyksiin liittyvän toiminnan luotettavalle taholle, joka varmistaa kiinteistöjen käyttäjien ja kiinteistöjen turvallisuuden, Simonen sanoo tiedotteessa.

Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala on tyytyväinen alkavaan yhteistyöhön. Hänen mukaansa Digita tarjoaa jatkossa Oulun alueelta kiinteistökohteita niin mobiilioperaattoreille kuin muillekin mobiiliverkkoja rakentaville tahoille.

–  PSOASilta löytyy kohteita sekä Oulun keskustasta että keskustan ulkopuolelta. Hoidamme PSOASin puolesta Telecom-vuokrauksen lisäksi sopimushallinnan. Tämä antaa asiakkaallemme mahdollisuuden keskittyä omaan ydintehtäväänsä, Ala-Hautala kertoo.