Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Poh­jois-Poh­jan­maan työt­tö­myys­as­te on kym­me­nen pro­sent­tia – Kai­nuus­sa vähiten työt­tö­miä vii­teen­tois­ta vuoteen

Syyskuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Pohjanmaalla kymmenen prosenttia, mikä on koko maan tasoa.

Syyskuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Pohjanmaalla kymmenen prosenttia, mikä on koko maan tasoa.

Työttömien työnhakijoiden määrä alenee tasaisesti Pohjois-Pohjanmaalla. Syyskuun lopussa maakunnassa oli 18 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 200 vähemmän kuin elokuussa.

Työttömyys vaihtelee yhä suuresti maakunnan sisällä. Syyskuun lopussa alhaisin työttömyysaste oli Pyhännällä (5,2 prosenttia) ja korkein Vaalassa (12,6 prosenttia).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa 2 500, mikä on 1 300 vähemmän kuin tammikuussa. Syyskuun lopussa yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä oli 6 500, mikä on lähes 200 vähemmän kuin elokuussa.

Pitkäaikaistyöttömiä oli syyskuussa 800 enemmän kuin tammikuussa ja 1 700 enemmän kuin vuosi sitten. Elo-syyskuun aikana pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt hieman eli 350:llä.

Tuhansia uusia työpaikkoja

Avoimia työpaikkoja on Pohjois-Pohjanmaalla hyvin tarjolla tänä syksynä. Syyskuun aikana ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella avoimeksi 6 700 uutta työpaikkaa - kaikkiaan maakunnassa oli kuukauden aikana tarjolla 12 100 avointa työpaikkaa.

Eniten kysyntää oli syyskuussa erityisesti palvelu- ja myyntityöntekijöille sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille. Lisäksi useilla toimialoilla oli iso tarve avustaville työntekijöille.

Kainuussa vähiten työttömiä viiteentoista vuoteen

Kainuun työttömyysaste oli syyskuussa matalammalla kuin kertaakaan viimeisen viidentoista vuoden aikana. Työttömyysaste oli 8,9 prosenttia.

Kainuussa oli syyskuun lopussa 2 766 työtöntä työnhakijaa, mikä on vähiten vuoden 2006 jälkeen.

Prosentuaalisesti tarkasteltuna työttömyyden pienentyminen Kainuussa kahden vuoden takaisesta oli suurinta koko maassa.

Kainuussa on monilla aloilla ollut pitkään työvoimapulaa ja useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja.

Syyskuussa Kainuussa vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita - eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä -, prosessityöntekijöitä, siivoojia, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä sekä terveydenhuollon asiantuntijoita - eli esimerkiksi sairaanhoitajia.